Adviezen van Lize: ‘Ga bij jezelf na hoe belangrijk de mening van deze mensen nou echt voor je is’

lize korpershoek

Wat te doen met smoezende collega’s en de vriendin die zichzelf gezellig mee uitnodigt op skivakantie? Socialmediasensatie Lize Korpershoek (32) geeft raad.

Lize help! Ik wéét gewoon dat twee collega’s altijd over me lopen te smoezen. Ze erop aanspreken heeft geen zin, want ze ontkennen. Ik probeer erboven te staan, maar ehhh… hoe doe ik dat?

Hoi,
Jeetje wat stom. Als je een robot was zonder gevoel kon je nog denken: wat fijn dat deze twee mensen hun band versterken door mij klein te maken, leuk voor ze! Maar je bent een mens en je voelt je persoonlijk aangevallen. Het beste is om gewoon vriendelijk tegen ze te doen, dat maakt pesten een stuk minder leuk. Ga bij jezelf na hoe belangrijk de mening van deze mensen nou echt voor je is. Waarschijnlijk is het antwoord: totaal onbelangrijk! En besef dat het verder een beetje droevig is dat ze jou naar beneden moeten halen om zichzelf beter te voelen.
Sterkte xx

Ook een prangende levensvraag voor Lize? Mail naar redactie@viva.nl en check Lize’s YouTubekanaal voor meer advies. 

Meer ‘Adviezen van Lize’ lees je in VIVA 2-2018. Het nummer ligt van woensdag 10 t/m dinsdag 16 januari in de winkel of kan je hieronder online bestellen. 

»BESTEL VIVA ONLINE | KLIK HIER «