Adviezen van Lize: ‘Het stoort me mateloos dat al het contact van mijn kant lijkt te komen’

lize korpershoek

Wat te doen met een vriendin 
die zichzelf kwijt is en een broer die niets van zich laat horen? Socialmediasensatie Lize Korpershoek (32) geeft raad.

Hey Lize,
Ik ben gek op mijn broer, maar het stoort me mateloos dat al het contact van mijn kant lijkt te komen. Als ik op vakantie ben en een leuke foto stuur: geen reactie. Als ik app of ik kan meerijden naar een verjaardag: geen reactie. Als ik hem zie, is hij superlief en leuk en zegt hij dat hij gewoon druk is.
P.

Lieve P, 
Aangezien je broer geen door jou radiografisch bestuurbare auto is, lijkt het me slim je verwachtingen bij te stellen om teleurstelling te voorkomen. Ter illustratie: stel, ik heb een zak met snoep. Jij hoopt zeven snoepjes te krijgen, maar ik geef er maar twee. Dan ben je teleurgesteld. Maar stel je voor dat je helemaal niets van mij verwacht en ik geef je uit het niets twee snoepjes… Dan denk je: nou, wat leuk, twee snoepjes! Snap je?
Liefs, Lize

Ook een prangende levensvraag voor Lize? Mail naar redactie@viva.nl en check Lize’s YouTubekanaal voor meer advies. 

Meer ‘Adviezen van Lize’ lees je in VIVA 1. Het nummer ligt van woensdag 3 t/m dinsdag 9 januari in de winkel of kan je hieronder online bestellen. 

»BESTEL VIVA ONLINE | KLIK HIER «

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale aanbieding: 10 nummers voor slechts €10.