Afke geeft de VIVA Veer aan… Isis van der Wel

Isis van der Wel

Iedereen die lef heeft, z’n hart volgt en lak heeft aan wat een ander denkt, verdient volgens ons een veer in z’n kont. Daarom organiseren we de VIVA Veer-estafette, zodat die mensen ook eens hóren dat ze zo inspireren. Vorige week gaf Steffi de Pous de VIVA Veer aan Afke Reijenga, die ’m op haar beurt doorgeeft aan dj Isis van der Wel.

Waarom Isis volgens Afke een veer verdient

Over Isis

Isis van der Wel, oftewel DJ Isis, is een begrip in de Nederlandse dancescene. Ze begon als kuikentje van zestien jaar (!) haar carrière achter de draaitafels. Goeie move, want volgend jaar viert ze haar vijfentwintigjarig jubileum. Daarnaast was Isis van 2010 tot 2012 nachtburgemeester van Amsterdam en zette zich toen onder andere in voor de transformational festivalcultuur: festivals die in het teken staan van bewustwording. Op dit moment draait ze nog steeds en is ze betrokken bij festivals als Beyond, Ruigoord en het nieuwe festival Mandala. Ook is ze bezig met de verduurzaming van kunstenaarsdorp Ruigoord én is ze moeder van een zoon (5).

Nachtvlinders

“Isis en ik kennen elkaar al heel lang uit het nachtleven van Amsterdam. We kwamen elkaar overal tegen. Ik was toen fotomodel en later ook actrice. Toen ik een dj speelde in de film ‘Naar de klote’ vroeg ik Isis om me te helpen de dj-wereld te begrijpen. Toen raakten we echt bevriend.”

Bewustzijn

“Ik vind het belangrijk om met z’n allen de aarde een beetje mooier te kleuren, daarom heb ik voor Isis gekozen. Isis is goed bezig en strooit dat bewustzijn over de mensheid uit. Ze probeert duidelijk te maken dat we met z’n allen verantwoordelijk voor deze planeet zijn. Ze schreef daar een prachtig manifestgedicht over en droeg deze op tijdens het tv-programma ‘De Nachtzoen’. Ik kreeg er tranen van in mijn ogen, ontzettend mooi.”

Isis for president

“Isis is een pionier op het gebied van transformational festivals. Als ik erover nadenk, zou ze eigenlijk de politiek in moeten. Ze handelt vanuit haar hart, maar kan zich verwoorden als geen ander. Daarbij is ze heel eerlijk. In het nachtleven wordt veel gedaan vanuit eigenbelang, maar bij Isis is dat altijd bijzaak; het algemeen belang komt eerst. Ik zou in elk geval meteen op haar stemmen!”

Reactie van Isis

“Een veer, hartstikke leuk! Afke en ik kennen elkaar inderdaad al lang: we hebben elkaar al zo lang, zo vaak gezien. Ik ging laatst nog bij haar langs op een yogaschool waar ze les geeft. Een vriendschap als deze gaat nooit meer kapot. Wat lief dat ze nu mij gekozen heeft.”

Beeld: Tom Ten Seldam