Akwasi Ansah: ‘Het leek wel een 18+ Disney-film’

We kennen hem van hiphopgroep Zwart Licht, maar Akwasi Ansah (26) doet het nu ook solo, met album ‘Daar ergens.’ Zijn volgende doel is een blokjesbuik. Wij zeggen: goed idee!

Gevoelskwestie

“In de harde, macho hiphopwereld vinden ze je al snel een pussy. We moeten nog leren met gevoel om te gaan, daarom ben ik blij dat mijn plaat veel positieve reacties krijgt. Je hoeft niet te laten zien dat je in een dikke auto rijdt en gouden tanden hebt, je kunt het ook over je emoties hebben. ‘Weet niet waarom ik huil vandaag’ is een van mijn favoriete nummers van dit album. Het gaat over een periode waarin het niet goed ging tussen mij en mijn vriendin. Dat doen kunstenaars, die hebben het vaak over hun liefde, of het nu Goethe is of Van Gogh. Wauw! Ik plaats mezelf gewoon even tussen Goethe en Van Gogh, als rapper, haha. Door over de liefde te zingen, krijgt je publiek meer affiniteit met je, want iedereen heeft wel zulke dingen meegemaakt.”

Laatbloeier

“Ik vind sex heel bijzonder. Ik ben een laatbloeier, vroeger was ik heel verlegen, wist ik niet hoe ik met meisjes moest omgaan. Mijn zus lachte me uit en mijn vier jaar jongere broertje kwam eerder met meisjes thuis dan ik. Het duurde tot mijn achttiende voordat ik contact kreeg met meisjes en voor het eerst sex had. Mijn eerste keer was niet zo bijzonder, de tweede keer wel. Dat was in het bos. We konden niet naar haar huis want haar vader was best racistisch. We lagen op een kleedje en hoorden vogels. Het was heel mooi, het leek wel een Disney-film voor achttien-plus.”

Straight forward

“Van mijn nummer ‘Doe het’ dacht ik: dat moet sex uitstralen. Het heeft een temperamentvolle beat en de tekst heb ik vrij expliciet gemaakt. Dat is hoe ik ben: straight forward. Mijn eerste zin is: ‘Elke ochtend slaak ik een kreet, want ik wil dat je harder en harder zweet.’ Een maat van me twitterde dat het zijn favoriete track is. Ik twitterde terug: ‘Dat zei mijn vrouw ook vannacht!’ Want dat zei mijn vriendin echt, ze vindt het een heel tof nummer.”

Je leest meer over Akwasi’s bedavonturen in VIVA 46/47, die nu in de winkels ligt!

TEKST IRIS VANDEMOORTELE | FOTO’S CORNELIE TOLLENS