Anne-Marie Jung: ‘Flirten met vrouwen is leuk, maar ik ben niet bisexueel’

anne-marie jung

Stil zijn kan ze niet, ze wil altijd entertainen en heeft een aangeboren talent voor grappen maken. Actrice Anne-Marie Jung (39), gaat lachend door het leven. Donderdag is ze te zien in Rokjesdag.

Interview: Fleur Baxmeier | Foto’s: Hüsne Afsar

In de film Rokjesdag wordt heel wat afgeflirt. Is dat iets wat jou goed ligt?

“Laat ik vooropstellen dat ik nog nooit iemand leuker heb gevonden dan m’n eigen vriend, maar ik ben niet vies van flirten. Flirten gaat ook niet om verleiden, maar om leuk contact. Een ander een complimentje geven of aan het lachen maken, dat vind ik heerlijk. Soms zie ik op straat een wildvreemde van wie ik denk: die heeft een verzetje nodig. Dan stap ik erop af en probeer ik die persoon op te vrolijken.”

Je vriend speelt ook een rolletje in de film ‘Rokjesdag’ waarin je nu te zien bent.

“Ja, dat is grappig. Ik speel een van de singles die op een kookworkshop in Amsterdam afkomt. Vervolgens krijg ik mijn eigen vriend Burt aangeboden, maar mijn personage houdt helemaal niet van gearrangeerde dates en wijst ’m af, haha.”

Burt en jij zijn al jarenlang een setje en hebben samen een dochter, Sue (3). Verlang je als gesettelde moeder weleens terug naar de tijd waarin je, net als je karakter in ‘Rokjesdag’, single was?

“Nee, omdat ik nu gelukkig ben. Maar dat was ik als single ook. Thuiskomen wanneer ik wilde, uitgaan, af en toe iemand meeslepen naar mijn hol en ’m er de volgende ochtend weer uittrappen: prima! Maar die tijd is geweest. Het enige waar ik weleens naar verlang, is dat ik in een tijd was geboren dat die mooie wereld waarin we leven nog niet zo naar de klote werd geholpen door hebzucht en macht. Ik had het liefst geboren willen zijn in 1946, net als mijn moeder. De tijd van de wederopbouw, de truttige jaren vijftig, de hippietijd van de jaren zestig,
de disco en glamour in de jaren zeventig, lekker veel geld verdienen in de jaren tachtig. En dan ging je dood en na jou de zondvloed, terwijl ik mijn kind moet voorbereiden op een toekomst waarin er meer plastic in de zee ligt dan dat er vissen zwemmen.”

Het hele interview met Anne-Marie Jung is te lezen in VIVA 10. Je kunt het blad online bestellen, of lees het artikel op Blendle.