Art Rooijakkers: ‘Door alcohol word ik een betere versie van mezelf’

art rooijakkers

VIVA drinkt elke week een biertje met een leuke man. Deze week zitten we aan de bar met presentator Art Rooijakkers (38), die afgelopen weken druk was met de cabaretvoorstelling ‘de LULverhalen’.

Smooth talker

“Andere mannen hebben miniatuurtreintjes of verzamelen postzegels. Mijn hobby is in de kroeg hangen met vrienden. Ik heb er talent voor: op een kruk zitten kan ik goed, ik heb uithoudingsvermogen. Voor mijn gevoel word ik de betere versie van mezelf met alcohol op. Dan kan ik zingen, dansen en ben ik een smooth talker. Of dat echt zo is, zullen we nooit weten. Mijn vrienden zakken tot hetzelfde bedenkelijke niveau als ik. We zijn met een man of vijftien, in de loop der jaren hebben we elkaar leren kennen in het televisievak en tijdens studies. Het streven is om elkaar één keer per maand hier in Café Oud Zuylen te treffen. Omdat ze hier mini-frikandellen hebben. Kijk, het nadeel van een frikandel is dat ie niet krokant is. Als je ’m in stukken hakt voor het frituren, zitten er wel krokante kantjes aan. Culinaire tip.”

Versiertactiek

“Verkleed als rookworst met carnaval had ik als tiener meer succes bij de meisjes dan wanneer ik mezelf was. Ik was best verlegen. De meisjes die ik leuk vond, stonden altijd met z’n tienen bij elkaar. Superintimiderend. Hoe moest ik daartussen komen? Mijn tactiek om een meisje te versieren was: vooral negeren. Ik dacht: dan heeft ze wel in de gaten dat ik cool ben, haar niet lastigval zoals andere jongens. Het werkte niet. Waarschijnlijk hadden die meisjes niet eens door dat ik bestond.”

Flirten

“Het flirten gaat me inmiddels beter af. Flirten is leuk, zonder zou de wereld toch één groot accountantsbureau zijn? Ik mag hopen dat mijn vriendin ook om zich heen kijkt, plezier maakt. Voor mijn gevoel staat flirten los van je relatie, het hoeft niet per se tot iets te leiden. We zijn nu meer dan tien jaar bij elkaar. Andrea is leuk, grappig en stoer. Een lange relatie is mooi, en natuurlijk soms hard werken. Doordat we allebei vaak op reis zijn, sluipt er geen routine in, dat werkt goed voor ons. We gaan ook vaak samen de kroeg in, je kunt haar er goed bij hebben qua drinktempo. Ze werkte jarenlang als eindredacteur voor ‘Waar is de mol?’, voornamelijk met mannen. Nou, dat programma is echt niet op spa rood gemaakt.”

Foto: Anke van der Meer