Hier moet je zijn in Barcelona volgens een local

De stad van Carlijn Teeven (26) heeft alles: zee, natuur, cultuur, eten en héél veel mensen om naar te kijken. Ze woont sinds 2013 in Barcelona, werkt daar als freelance journalist en deelt haar tips op barcelonatips.nl.

Waarom is Barcelona een te gekke stad om in te wonen?

“Barcelona heeft alles. In het centrum is het druk en valt er altijd wat te beleven, maar als je even op adem wilt komen ben je ook zo aan zee of in de bergen. Het is leuk dat de wijken van de stad onderling erg van elkaar verschillen, maar toch goed met elkaar verbonden zijn. Op mijn fiets ben ik altijd binnen een half uur waar ik wil zijn. En ik zou bijna de zon vergeten, die hier gelukkig bijna altijd schijnt.”

Wat doen hippe Barcelonezen het liefst?

“Vermout drinken, marktjes afstruinen en urenlang brunchen of 
lunchen met vrienden. In de zomer worden er door luxe hotels populaire pool- en cocktailparty’s georganiseerd, waar je hip en zongebruind Barcelona aantreft. Door het mediterrane klimaat speelt het leven zich hier grotendeels buiten af. Mijn geld gaat hier dan ook altijd op aan eten en drinken buiten de deur.”

In welke buurt woon je?

“In Sant Pere, grenzend aan de populaire en trendy wijk El Born. Bij mij om de hoek zit de versmarkt Santa Caterina, waar ik in het weekend graag mijn boodschappen doe en daarna een biertje en tapa’tje bestel aan een van de barretjes in de markthal. Ik werk in Eixample, de wijk die eind negentiende eeuw werd aangebouwd. Het is er wat chiquer dan in het oude centrum, maar ik blijf me vergapen aan de prachtige modernistische gebouwen.”

Wat doe je na het werk?

“Barcelona nodigt uit om veel te eten en drinken, en dat doe ik dan ook het liefst. Maar voor de welkome balans is het gelukkig ook een stad waar je lekker sportief bezig kunt zijn. In Nederland kostte het me moeite om mezelf naar het park te slepen voor een rondje hardlopen, hier doe ik het met plezier. Aan het strand wordt er gerend, gesurft, gezwommen en getraind aan de gymtoestellen. Op lazy dagen is het trouwens ook erg vermakelijk om al die spierbundels van een afstandje te bekijken.”

Wat doe je verder in het weekend?

“Ik neem mezelf voor om elk weekend minstens een nieuw barretje of winkeltje te ontdekken en dat lukt meestal wel. Verder leent de stad zich uitstekend om gewoon ergens te gaan zitten met een blikje drinken en lekker mensen te kijken. Een van de favoriete bezigheden van vrouwelijk Barcelona is knappe skaters spotten op het plein voor het MACBA, het museum voor contemporaine kunst in de hippe en multicultiwijk El Raval.

Deze straat moet je nemen

In de Carrer de Blai in de wijk Poble-Sec barst het van de pintxosbarretjes. Je krijgt er typisch Baskische broodjes in alle soorten, vaak voor een euro per stuk. Ideaal voor een kroegentocht!

Heel smakelijk eten

De nachos van El Pachuco (Carrer de Sant Pau 110) zijn de allerbeste van de stad en worden in belachelijk grote porties geserveerd. Wil je een goede bodem leggen voordat je de kroeg induikt, dan lukt dat hier gegarandeerd.

Borreltijd

Paradiso (Carrer de Rera Palau 4) is net open en zit goed verstopt achter een pastramibar in El Born. Op de kaart staan originele cocktails. paradiso.cat. Wil je trouwens een echt goeie cocktail drinken, op een toffe locatie, dan is het dakterras van het Historisch Catalaans Museum (Plaça de Pau Vila 3) ook een aanrader. mhcat.cat.

Must see

Vanaf de Bunkers del Carmel heb je met stip het mooiste uitzicht over de stad. De perfecte locatie voor een date met vrienden of je lover.

‘Till you drop

Vintage shoppen kan goed in Barcelona. Mijn favoriete shops zijn Holala, met meerdere vestigingen in El Raval, en de pas geopende Texas Thrift Store in Sant Antoni. holala-ibiza.com, buythrift.com

Design slaapt fijn

Aan de voet van de Montjuïc ligt het gaaf ingerichte boetiekhotel Brummell (Carrer Nou de la Rambla 174). Is je budget niet toereikend? Het winkeltje met woonitems is sowieso de moeite. hotelbrummell.com

Dit artikel is afkomstig uit VIVA 8-2017. Abonnee worden of een losse editie van VIVA bestellen? Klik hieronder:

»Bestel VIVA online | Klik hier «