Beau Schneider: ‘Ik val op het verlegen, lieve meisje’

Beau Schneider

VIVA drinkt elke week een biertje met een leuke man. Deze week zitten we aan de bar met acteur Beau Schneider (26), bekend van het toneel en van zijn alter ego Tim in ‘Goede tijden, slechte tijden’.

Verlegen aantrekkingskracht

“Ik kan onhandigheid bij een mooi meisje heel aantrekkelijk vinden. Ik val meer op het verlegen, lieve meisje dan op de all together workaholic woman. Vrouwen in zo’n mantelpak, met hun haar in een staart, die op een Vespa rijden, dure glazen wijn bestellen én heel hard en veel praten, vind ik niks. En als ze meteen hun hele levens-cv gaan vertellen (‘En toen heb ik dit gedaan, maar straks ga ik dat doen en ik heb ook nog een reis naar Zuid-Afrika gepland, want daar ga ik dan vier weken studeren en als ik terugkom ga ik ook nog daarmee mee beginnen’) denk ik: tjézus… Brrr. Ik knap daar zó op af, omdat het niet echt is. Ik wil een meisje dat zichzelf niet meteen wil bewijzen, dat ook durft te zeggen dat ze het allemaal niet weet. Dat soms onzeker is, zenuwachtig haar haar goed doet, bloost en geen idee heeft wat ze moet zeggen. Dan denk ik: kom maar hier, lekker warm onder mijn jas, dan zal ik je vasthouden en knuffelen.”

In een klap volwassen

“Je kunt je niet achter je werk verschuilen, maar het is wel een reden om je bed uit te komen. Toen mijn moeder (actrice Will van Kralingen, red.) bijna tweeënhalf jaar geleden overleed, ben ik maar twee weken uit ‘GTST’ geweest. Dat was goed om de eerste klap te verwerken, maar toen kreeg ik ineens drie maanden vrij vanwege de flexwet, en dat was pittig. In die maanden had ik geen afleiding, ook geen reis gepland. Het liefst wilde ik de hele dag thuis blijven. Wat ik niet deed hoor, want in m’n hoofd hoorde ik mijn moeder zeggen: ‘Beau, zorg er nou voor dat je hier niet aan onderdoor gaat.’ Ik was een moederskindje. Gelukkig heb ik drie jaar lang fantastisch afscheid van mijn moeder kunnen nemen. Zij was zo sterk dat ze alleen de laatste twee weken voordat ze stierf in bed heeft gelegen. Daarvoor ging ze op vakantie en hebben we leuke dingen gedaan. Maar de kern van het verhaal is dat het gewoon kut is om iemand te verliezen van wie je houdt. Ik ben in een klap volwassen geworden. Als er ineens wordt gezegd: je moet op eigen benen gaan staan en je moeder gaat dood, dat is nogal wat. Ik was blij dat ik na drie maanden weer aan het werk kon.”

Benieuwd naar de andere kroegavonturen van Beau? Die lees je in VIVA 15, die nu in de winkel ligt of je bestelt ‘m hier online!

TEKST MARLOES TEERENSTRA I FOTO’S ANKE VAN DER MEER