Benja Bruijning: “Ik dacht: Anna is out of my league”

benja bruijning

Ze zijn complete tegenpolen: Stacey Rookhuizen en Benja Bruijning. Zij is petite, blond en een flapuit, hij lang, donker en bedachtzaam. Samen spelen ze in de nieuwe romkom ‘Hartenstraat’, die vanaf deze week in de bioscoop te zien is. Voor VIVA onderwierp Stacey Benja aan een vragenvuur. Lukt het haar om hem uit de tent te lokken?

In interviews vertel je zo weinig. Dat mysterieuze vind ik interessant aan jou, maar ik mis wel de stellige uitspraken. Hoe zit dat, heb je niks te vertellen?
“Eigenlijk wil ik zo min mogelijk een publiek persoon zijn. Ik wil in elk geval geen tv-persoonlijkheid worden die zijn ei kwijt wil over van alles en nog wat. Ik snap wel hoe het werkt: hoe meer je in de publiciteit bent, hoe meer je voor grote rollen in aanmerking komt. Maar daar zou het niet om moeten gaan. De acteur die de rol het beste kan spelen, zou ’m moeten krijgen. Dus het is ook: niet willen pleasen.”

Waarom ga je in interviews niet de diepte in over Anna?
“Ik vind het niet chic. Ik snap ook echt niet waarom mijn relatie interessant is voor anderen. Ik lees in interviews graag over hoe mensen tegen hun werk aankijken. Die berichtjes op nu.nl over mensen die vreemdgaan, hebben me ook nooit kunnen boeien.”
Heb je Anna via je werk leren kennen?
“We zaten bij elkaar in de klas op de toneelschool. Al op dag een had ik bedacht dat zij ver out of my league was. We waren wel vrienden, maar er is vier jaar lang niks tussen ons gebeurd. Ik heb een tijdje iets met iemand gehad, en Anna was ook niet altijd vrijgezel. Maar ook toen we allebei vrij waren, sprong er geen vonk over. Ik vond haar zo leuk en knap dat het in mijn hoofd gewoon geen mogelijkheid was. Gelukkig heeft ze me ervan kunnen overtuigen dat dat niet het geval was.”

Zeg, hou jij van een borrel?
“Als alcoholist faal ik echt. Krijg ik een fles wijn, dan denk ik: kak, geen plek voor. Anna en ik hebben een wijnrek dat uitpuilt. Sterke drank hebben we ook, wel zes flessen whisky. Het komt niet op, ik blijk een natuurlijke rem te hebben. Snoep blijft ook in de kast liggen. Ik vind het leuker om het te kopen dan om het op te eten. Maar dan loop ik door de supermarkt en denk ik weer: o, lekker, BonBonBloc!”

Meer lezen? Het hele interview met Stacey en Benja lees je in VIVA 12, die vanaf woensdag 12 maart in de winkel ligt.

Foto: Sjoerd Geuke