Binnenkijken bij Bastiaan van Schaik

bastiaan van schaik

Al huur je elke week een dure spa af: alleen thuis kom je écht in de chillmodus. Voor modeman Bastiaan van Schaik is dat sinds zeven jaar een flink penthouse op het KNSM-eiland in Amsterdam waar BFF en pr-man Morris Nieuwenhuis ook geregeld uithangt.

Wie, wat, woont

Wie Bastiaan van Schaik Wat Werkt als fashionstylist en heeft zijn eigen vintage salon in Den Haag Woont Sinds zeven jaar in een huis op palen op het Amsterdamse KNSM-eiland.

Vrijheid blijheid

Bastiaan: “Mijn ouders wonen al twintig jaar op het eiland. Ik ben hier zeven jaar geleden naartoe verhuisd. Op dat moment was ik nog samen met mijn ex-vriend. We besloten alles open te houden: geen muren, geen deuren. Het fijnst aan dit huis vind ik de rust en het gevoel van vrijheid dat het oproept, terwijl je toch in de stad woont. Als ik heel hard fiets, sta ik in tien minuten op het station – en dan heb ik ook nog eens 300 calorieën verbrand. Ik doe hier alles: wonen, werken, slapen, koken. Sporten ook, gewoon in huis. Dan komt mijn personal trainer langs en gaan we boksen, yogaën of ik krijg conditietraining.”

Fashionfeestjes

Bastiaan: “Toen ik dit huis kocht, heb ik het helemaal laten verbouwen. Precies zoals ik het in mijn hoofd had. Een beetje geïnspireerd op schepen: het is heel groot en licht, en er zitten geen kamers in. De entresol loopt in een punt en de gang tussen de douche, wc en walk-incloset is heel smal; het doet écht denken aan een boot. Ik wilde per se een houten visgraatvloer. Na lang zoeken vond ik uiteindelijk de man die ook de vloer bij de burgemeester heeft gelegd. Mijn beste herinnering aan dit huis is het feest dat we gaven vóór de verbouwing. Met Don Diablo achter de draaitafels, veel wodka en al m’n vrienden die uit hun dak gingen. De buren aan de overkant van het water hebben de politie gebeld, zo veel lawaai maakten we. En een bak licht dat het gaf… helemaal geweldig. Toch anders dan de fashionfeestjes van nu. De tijden zijn veranderd: vroeger liep ik ze af, maar het zijn nietszeggende feestjes geworden. Wel probeer ik naar zo veel mogelijk modeshows te gaan. De Fashion Week vind ik helemaal leuk; er loopt zo veel ontwerptalent rond in Nederland, ik vind het geweldig om al die creatieve mensen bezig te zien.”

Beeld: Kim Krijnen. Tekst: San van de Ven