BN’er in de familie: Nicolette & Sebastiaan 
van Dam

Nicolette van Dam (31) is presen
tatrice en actrice en runt samen met haar broer Sebastiaan (28) het familierestaurant 
Brasserie Van Dam.

Nicolette: “Televisie is mijn grote passie, daar heb ik bewust voor gekozen. Maar ik ben op 
de achtergrond altijd betrokken geweest bij 
ons familiebedrijf. Rond de kerst werd mijn 
tv-agenda dichtgegooid zodat ik in de zaak kon helpen en daar leefde ik echt naartoe. Toen 
mijn ouders vroegen of mijn broer en ik de zaak wilden overnemen, dacht ik: jeetje, een horecaleven naast mijn tv-carrière én gezin is niet niks. Maar mijn hart ligt hier zo erg, dat we er samen zijn ingestapt. Het fijne aan samenwerken is dat mijn broer en ik elkaar alles gunnen, 
geen jaloezie kennen. Ook als er een discussie 
is, weten we dat we het beste met elkaar voor hebben, dus daar komen we altijd uit. We hebben allebei een bomvolle agenda, want Sebas heeft ook nog het cateringbedrijf overgenomen, maar dankzij een goed team om ons heen zorgt het eigenlijk nooit voor problemen. Deze kerst ben ik er voor het eerst niet, omdat ik in ‘The Christmas show’ in Ziggo Dome sta. Mijn broer moet het dus eventjes alleen doen.”
Sebastiaan: “Ik heb de hotelschool gedaan, dus mijn hart lag altijd al in de horeca. Nicolette 
was ook aangenomen, maar op dat moment kwam ‘Zoop’ op haar pad en heeft ze die droom gevolgd. Toen twee jaar geleden de kans voorbijkwam om de zaak te gaan runnen, dachten we allebei: we kunnen hier veel meer uit halen door ook ’s avonds open te gaan en er een restaurant van maken. Horeca is ons wel met de paplepel ingegoten – we hielpen van jongs af aan mee. Maar onze ouders hebben ons altijd vrij gelaten en gezegd: jullie moeten zelf kiezen. Presenteren is echt Nicolettes ding, het zou niks voor mij zijn. Dat zie je ook in de zaak. Zij is de gastvrouw, het gezicht van het bedrijf. Ze heeft een charme waarmee ze mensen inpakt. Ik doe de organisatie en zorg dat alles loopt, dat is een perfecte 
wisselwerking. En onze ouders vinden het leuk om zich er stiekem ook nog een beetje mee te bemoeien, dus het blijft een familiebedrijf.”

Benieuwd hoe het in andere bekende families gaat? In VIVA 51/52 vind je nog drie andere BN’ers in de familie. Bestel het blad online of lees het artikel op Blendle.

Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.