Boer Tom: ‘Zonder ‘BZV’ was ik ook wel iemand tegengekomen’

boer tom

Hij kreeg tijdens zijn deelname aan ‘Boer zoekt vrouw’ maar liefst 1808 brieven, en ging er uiteindelijk met Rimke vandoor. Inmiddels is boer Tom (33) alweer een tijd samen met Marieke. Hoe verging het de polderhunk na ‘BZV’?

Interview Fleur Baxmeier | Foto’s Natasja Noordervliet

Tom Groot ontvangt me met koffie en stroopwafels in hetzelfde huis waar hij twee jaar terug zijn ‘Boer zoekt vrouw’-uitverkorenen verwelkomde voor het ‘logeerweekend’. De setting is hetzelfde als op tv te zien was, met het verschil dat niet Rimke – de Friese kapster voor wie Tom in de laatste ‘BZV’-aflevering koos – rondscharrelt in zijn keuken, maar lerares Marieke. Tom: “We wonen al samen en hebben het ontzettend gezellig met z’n tweeën.”

Het onderwerp van de dag is daten. Een term die jou als polderhunk op het lijf geschreven is, lijkt me.

Lachend: “Nou, ik heb nooit heel erg gedatet. Tuurlijk had ik af en toe contact met meiden, als ik in het weekend op stap ging en iemand tegenkwam. Soms werd dat een scharrel, maar die vroeg ik niet mee naar een terras of de bioscoop of zoiets. Dat is wat je onder een date verstaat, toch?”

Lagen de vrouwen voor je deelname aan ‘Boer zoekt vrouw’ ook al aan je voeten?

“Over het algemeen had ik aandacht genoeg, al was het ook weer geen gekkenhuis. Ik was geen player, om het zo te zeggen. Maar er waren vrouwen genoeg.”

De hamvraag is waarom je dan aan ‘Boer zoekt vrouw’ wilde meedoen.

“Een groepje meiden uit het dorp heeft me opgegeven. Zij vonden waarschijnlijk dat ik het verdiende om een leuke vrouw tegen te komen. Dat had zonder ‘Boer zoekt vrouw’ vast ook wel gebeurd – of eigenlijk zeker weten. Ik was niet bang dat ik in mijn eentje zou overblijven, maar ik vond het fijn om een duwtje in de rug te krijgen. Ik was in die tijd wat makkelijk, deed te weinig mijn best voor vrouwen.”

Ben je benieuwd hoe het is een relatie te hebben met een bekende boer? Wij stelden vijf vragen aan Toms vriendin Marieke. Het interview lees je hier!

Het hele interview met Tom lees je in VIVA 24. Deze ligt vanaf woensdag in de winkels of kun je hier online bestellen. Je leest het artikel ook online via Blendle.