Caro Emerald is geen sexpoes

De carrière van Caro Emerald gaat als een speer. De 32-jarige zangeres verkoopt miljoenen albums, speelt in legendarische zalen als de Royal Albert Hall, maar toch blijft ze erg nuchter onder haar succes.

Geen diva
“Ik ben echt geen diva, alleen op het podium. Soms kan ik me ongemakkelijk voelen door de luxe die ik nu heb. Een paar maanden geleden was ik in Engeland en ik mocht wat dingen doorgeven die ik in mijn kleedkamer wilde hebben. Ik gaf groenten door, zodat ik iets gezonds te knabbelen had. Stonden er toen ik aankwam drie enorme schalen voor me klaar! Dan schaam ik me echt. Maar inmiddels vind ik het ook wel lekker dat er een beetje voor me wordt gezorgd.”

Groot verdriet
Caro was een halfjaar uitgeschakeld vanwege een poliep op haar stembanden. “Mijn grootste verdriet was dat ik het verkeerd had ingeschat. Ik had gefaald, terwijl ik verantwoordelijk was voor een hele band, die nu ineens voor een halfjaar ander werk moest zoeken. Ik ging onder het mes, mocht een week niet praten, moest daarna opnieuw mijn stem trainen en het optreden weer langzaam opbouwen. Achteraf kan ik zeggen dat het hele proces juist goed voor me is geweest: ik leerde zo stap voor stap mijn grenzen aan te geven.”

Tranen
Haar optreden in de Royal Albert Hall was een droom die uitkwam. “Daar stond ik ineens, in een uitverkochte, wereldberoemde zaal. Mijn leven gaat al zo snel, dus ik zoog alles op. De sfeer van de zaal, het publiek: het kwam allemaal binnen. En het was magisch. Ik voelde in de coulissen al dat ik moest huilen.”

Sensualiteit
“Ik haal heel veel trots, kracht en zelfvertrouwen uit seks. Op het podium is het ook belangrijk dat ik seks, of eerder sensualiteit uitstraal. Gelukkig gaat dat me natuurlijk af. Ik zet mezelf niet bewust neer als een sexy vrouw, dat zou fake zijn. Maar ik speel er wel mee. Een sekspoes ben ik alleen niet, ik heb juist iets onbenaderbaars.”

Lees het volledige interview in Viva 34 die vanaf woensdag 14 augustus in de winkels ligt.