Carolien Spoor en Marly van der Velden: ‘We zouden onze kledingkast kunnen copy-pasten’

Carolien Spoor en Marly van der Velden

Fijn als je het goed kunt vinden met je collega, nog fijner als blijkt dat jullie meer gemeen hebben dan alleen dezelfde baas en zelfs best friends worden. Deze BN’ers leerden elkaar kennen in het vak en weten business & pleasure inmiddels prima te combineren. Actrices Carolien Spoor en Marly van der Velden leerden elkaar op zeventienjarige leeftijd kennen bij ‘Goede tijden, slechte tijden’.

Interview: Jill Waas | Foto’s: Anke van der Meer

Carolien: “Ik zag Marly bij de audities van ‘Goede tijden’ en was meteen verliefd op de 
kaplaarzen die ze droeg. Ik vond haar supergoed acteren en hoopte dat wij samen mochten spelen. Hartstikke leuk dus, dat we allebei werden uitgekozen. Toen was die vriendschap eigenlijk snel beklonken. We waren allebei vrij jong, deelden een kleedkamer én al die nieuwe en spannende ervaringen. Eigenlijk werden we samen in het diepe gegooid. Ik leerde Mar nog nét iets eerder kennen dan Jon, mijn verloofde. Toen we een paar maanden geleden uit eten waren, heb ik er nog op getoast dat ik in 2005 twee van de belangrijkste mensen uit mijn leven heb ontmoet.”

Marly: “Caar zegt altijd dat het komt door mijn kaplaarzen dat we bevriend zijn geraakt. De klik was er direct. Je kunt dat bij een jongen hebben, maar ook bij een vriendin: we voelden meteen dat er een match was. Carolien en ik lijken veel op elkaar en denken over veel dingen hetzelfde. We schelen ook maar twee weken, haar moeder was eigenlijk uitgerekend op de dag dat ik ben geboren. Caar en ik weten dat we de ander 24 uur per dag kunnen bellen. Vorig jaar had ik mezelf zo erg in mijn vinger gesneden met een koksmes dat ik naar het ziekenhuis moest. Ik wilde per se dat ze mee zou gaan, en ze kwam meteen, terwijl ze eigenlijk helemaal niet tegen bloed kan. En toen ik net bevallen was van Sammy-Rose, stond ze direct klaar met broodjes truffel-eiersalade en filet americain, omdat ze wist dat ik dat zo gemist had.”

Het hele interview met Marly en Carolien is te lezen in VIVA 15. Je kunt het blad online bestellen of lees het artikel op Blendle.