Casper van Kensington: ‘Met de band beleef ik de hardste katers’

kensington

VIVA drinkt elke week een biertje met een leuke man. Deze week: Casper Starreveld (28), gitarist/zanger van Kensington, die op 20 februari in de uitverkochte Heineken Music Hall staan.

EFFE GEK DOEN

“Vroeger ging ik de kroeg in om bier te drinken, naar vrouwen te kijken en wel te zien waar het schip strandt. Nu ga ik liever naar een goed restaurant om bij te praten met vrienden. Eens per jaar ga ik met mijn vriendin naar een sterrentent, effe gek doen. Zo’n avond is goud waard. Omdat we het met de band zo druk hebben gehad afgelopen jaar, heb ik mijn vrienden maar vier keer gezien. Ik mis ze, zeker. Als we samen zijn, denk ik altijd: fuck, jongens, dit moeten we vaker doen: gewoon even lekker eten, fles wijn erbij en bijpraten.”

OERBANDJES-GEVOEL

“Met mijn bandmaten beleef ik de mooiste momenten, maar ook de hardste katers. Als we straks weer om vijf uur ’s nachts naar Berlijn rijden, denken we soms: waar zijn we mee bezig? Mensen zeggen ook: jullie gaan zo goed in Nederland, wáárom dan een tour door Europa? Maar het is bizar leuk. En afwisselend. Gisteren stonden we in Polen voor tweehonderd man te spelen, en straks stappen we de Rider (de tourbus, red.) in en zien we wel waar we uitkomen. Dat oerbandjes-, terug-naarde- basis-gevoel willen we vasthouden. Dat houdt ons grounded.”

GEVALLETJE VERDRIETDRINKER

“De kroeg vind ik geen plek om te huilen. Ik zou dat alleen doen als ik enorme ruzie heb gehad en daar dan heenga om mijn verdriet weg te drinken. Maar: zo’n bar-geval ben ik niet. Als ik me niet lekker voel, blijf ik juist thuis. Dan hoop ik dat het regent en ik uit het raam kan kijken en mezelf heel zielig kan vinden. Vooral als ik een kater heb, ben ik snel te breken. Toen Epke Zonderland weer een gouden medaille won, zat ik met een brok in mijn keel naar de tv te kijken. Ik word melancholisch als ik een kater heb. Soms is huilen zo lekker.”

Het hele interview met Casper kun je lezen in VIVA 8, die tot en met dinsdag 24 februari in de winkels ligt.

TEKST MARLOES TEERENSTRA | FOTO ANKE VAN DER MEER |