Christina Curry: ‘Ik heb Lisa’s puurheid nodig omdat mijn eigen geest zo verrot is’

christina curry

Ze ontdekte dat ze asperger en dwangstoornissen heeft, haar relatie met Elle Bandita klapte, ze werd veganist en verruilde de televisiewereld voor de supermarkt. Ja, Christina Curry (25) heeft een roerig jaar achter de rug.

In welke zin helpt je beslissing om de mediawereld vaarwel te zwaaien je daarbij?

“Heel erg, want ik heb geleerd dat ik daar helemaal niet tussen pas. Mensen draaiden alles wat ik zei om en daar werd ik elke keer helemaal gek en opgefokt van. Het werken in de winkel geeft me het vertrouwen dat niet iedereen me kut behandelt en ik wél een normaal leven kan leiden. Natuurlijk is het niet forever, maar ik ben pas met mijn vijfde leven bezig. Elke verhuizing – van Engeland naar Nederland, van Nederland naar Los Angeles – luidde een nieuw leven in. Ik stond eigenlijk in augustus al op het punt om aan mijn zesde leven te beginnen, maar toen ontmoette ik Lisa.”

Je bedoelt dat je op het punt stond om naar het buitenland te verhuizen?

“Ik ben voornamelijk opgegroeid in Engeland en Amerika, maar mijn accent is tegenwoordig goed genoeg om te denken: zij is native Nederlands. Tegelijkertijd is mijn woordenschat niet zo groot. Ik kan bijvoorbeeld niet eens grapjes maken in het Nederlands. Mensen denken daardoor vaak dat ik dom ben, iets wat me zenuwachtig maakt. Voor elk tv-optreden moest ik dronken zijn, anders trok ik het niet. In een Engelstalig land heb ik dat probleem niet. Daar komt bij dat ik twee bekende ouders heb die allebei niet vies zijn van aandacht. Dat is zo bepalend voor hoe Nederlandse mensen naar mij kijken. Nog voordat ze mijn hand hebben geschud, hebben ze al een idee of mening over me. Ik merk dat ik daar met de jaren steeds meer last van heb. In het buitenland kan ik zelf bepalen wat iemand van me vindt, daarom wilde ik verhuizen naar Amerika. Maar Lisa gooide roet in het eten, haha.”

Was het liefde op het eerste gezicht tussen jou en de voormalig FC Twente-voetbalster?

“Ik kende haar tweelingzus Anne al, maar ik voelde niets voor haar. Iedereen zei: ‘Je moet Lisa ontmoeten, zij is echt een bijzonder iemand!’ Ik zag haar op een feestje en vond dat ze er drugsverslaafd uitzag, met van die lome ogen, alsof ze voor een 20-jarig meisje al veel had meegemaakt. Ik dacht: wow, jij ziet er zo moeilijk uit, ik wil weten wat je problemen zijn!”

Veel mensen zouden juist hard wegrennen als ze een probleemgeval spotten.

Lachend: “Ik voel me aangetrokken tot mensen met problemen, omdat ik die zelf ook heb. Afgezien van het feit dat we van elkaar houden en allebei moeilijk zijn, hebben Lisa en ik verder niets gemeen. We zijn een beetje yin en yang. Zij is een soort engeltje: lief en puur. Soms denk ik dat ik haar puurheid nodig heb omdat mijn eigen geest zo verrot is. Zij geeft mij hoop in de mensheid: het komt wel goed. Andersom heeft zij mijn kijk op het leven nodig om haar naïviteit te levellen. Lisa is hoogbegaafd, wil altijd de beste zijn. Haar worstelingen daarmee halen het beste in mij boven: omdat zij altijd bezig is met presteren, stimuleert ze mij ook om meer te willen bereiken.”

Heb je al geprobeerd om Lisa over te halen om met je mee te gaan naar het buitenland?

“Zij voetbalde bij FC Twente en is nu toneelstudent in Arnhem, dus ze kan niet weg uit Nederland. Ze is ook pas 20 hè, geen rush. Het leeftijdsverschil tussen ons is soms best zwaar, maar ik kan haar daardoor ook veel leren, zoals ik zelf weer veel van mijn ex Ryanne heb geleerd. Zij is zes jaar ouder dan ik en schreeuwde al heel lang: ‘Je moet je eigen weg zoeken, die media is niets voor jou.’ Daar heeft ze gelijk in gehad. Ryanne en ik gaan niet meer met elkaar om, maar soms stuur ik haar een berichtje als ik haar op tv zie. Veel mensen zeggen tegen me: ‘Ben je met háár samen geweest?’ Ze vinden haar uiterlijk raar of gek, maar ik vind haar een van de aantrekkelijkste personen die ik ken. Ze is zo slim en krachtig. Ryanne is een goed voorbeeld van hoe je brein je prachtig kan maken. Als Ryanne de kamer binnenkomt, is het bám. Er stáát iemand. Ik ben echt een beetje groot geworden door met Ryanne samen te zijn. Ik hoop dat ik voor Lisa een beetje hetzelfde kan betekenen.”

Meer weten over Christina’s vriendin Lisa? Bekijk hier de docu die over haar en haar tweelingzus Anne werd gemaakt door Sophie Dros.

Het hele interview met Christina lees je in VIVA 1. Het blad ligt nu in de winkels, maar kun je ook hier online bestellen. Je kunt het interview ook online lezen via Blendle.