Citytrip naar New York? Lees hier de beste budgettips

Nee, cheap zal deze stad niet worden. Maar een tripje naar The Big Apple betaalbaar houden, is prima te doen. Zeker in de winter. VIVA ging ervoor.

Ferry goed idee

Een bezoek aan New York is natuurlijk niet compleet zonder dat je het Vrijheids-beeld van dichtbij hebt gezien. En daarvoor hoef je je portemonnee niet eens te trekken: je komt er door vanaf Manhattan de gratis veerboot naar Staten Island te pakken. Zou je normaal aan de overkant meteen weer rechtsomkeert maken, vanaf volgend jaar is er nóg een attractie die de moeite waard is. Dan opent de New York Wheel. Dit immense reuzenrad van 192 meter hoog belooft met een briljant uitzicht op de skyline van Lower Manhattan de London Eye met gemak achter zich te laten. Voor koopjesjagers is er vanaf de herfst al een reden om in Staten Island te blijven hangen: dan opent bij de ferry terminal Empire Outlets, New Yorks eerste en enige shopping outlet met meer dan honderd winkels, plus restaurants én groot groen dakterras.

Een bijna free ride

Hoewel het natuurlijk een immense stad is, kun je New York (in elk geval per wijk) prima te voet verkennen. Bijkomend voordeel: juist lopend krijg je die echte New York feel en – mocht je je toch aan een Amerikaans dieet wagen – je blijft in je skinny jeans passen. Geen zin in spierpijn of blaren? Duik dan de metro in die je razendsnel, veilig en makkelijk van A naar B brengt. De New York Subway (468 stations, 24 routes) rijdt 24/7, het hele jaar door. Een enkele reis kost 3 dollar en daarvoor mag je zo ver reizen als je wilt (je mag onbeperkt overstappen en kunt dus enorme afstanden afleggen). Voor 32 dollar heb je een Unlimited Pass voor zeven dagen. Toch liever met een taxi? Probeer dan eens de hippe taxi-app Lyft, waarmee je als het ware meelift met mensen die in hun eigen auto een zakcentje bijverdienen.

The place to eat

Shake Shack 
Ontsproten uit een, daar zijn we weer, food cart in Madison Square Park. Het groeide uit tot een succesvolle keten waar je terecht kunt voor tasty burgers en hotdogs met een lekker biertje of wijntje on the side.

Via della Pace
Klein Italiaans tentje op de hoek van 7th Street en 2nd Avenue met de lekkerste panini’s die zo groot zijn dat je ze met gemak kunt delen.

Tacombi
De eigenaren begonnen ooit op een strandje in Mexico waar ze taco’s vanuit een VW-bus verkochten en zijn nu ook in NYC op vijf locaties neergestreken. De restaurants zijn leuk en gezellig en je hebt aan een paar kleine gerechtjes genoeg.

Remedy Diner
Altijd al in zo’n typische Amerikaanse diner uit Hollywoodfilms willen zitten? Remedy in de Lower East Side is een familiebedrijf met heel lekkere goedkope burgers, bbq pulled pork sandwiches en nog veel meer.

Veselka
Traditioneel Oekraïens restaurant (24/7 open) dat al ruim vijftig jaar met veel succes (altijd druk!) vanuit hartje East Village opereert en waar het principe van ‘tweede kopje gratis’ ook is omarmd: ze blijven je koffie onbeperkt bijschenken.

Meer New York on a budget tips? Check VIVA 5-2018! De editie ligt van 31 januari t/m 6 februari in de winkel of kan je hieronder online bestellen.

»BESTEL VIVA ONLINE | KLIK HIER «