Word een crimineel in de liefde: ‘In Arizona ben je strafbaar als je meer dan twee dildo’s hebt’

Wist je dat je ontzettend kunt lachen met Amerikanen? Om ook. Vooral om degenen die de wetsartikelen schrijven: de officiële sekswetten zijn daar ware dijenkletsers. Lach en huiver.

  1. In Arizona ben je strafbaar als je meer dan twee dildo’s in huis blijkt te hebben. Nee, dan kun je beter in Texas wonen. Daar ben je óók strafbaar, maar pas vanaf zes viebs.
  2. In New Hampshire moet je het niet wagen om je lingerie aan een waslijn te hangen als je in de buurt van het vliegveld woont. Logisch.
  3. Je mag best trouwen in Nebraska, maar níet als je gonorroe hebt.
  4. Wil je zoenen in Iowa? Hou in godsnaam de stopwatch erbij, want langer dan vijf minuten tongen is bijzonder strafbaar.
  5. Altijd al met je (achter)neef willen trouwen? Boek een enkeltje Alabama: daar zijn incesthuwelijken legaal.
  6. Kansas is coulant als het gaat om anale penetratie met de vinger, maar trekt de grens bij zaken als orale seks. Dat scharen ze onder het kopje ‘illegale sodomie’.
  7. Voor de necrofielen op deze wereld blijkt Louisiana een walhalla. Seks hebben met een lijk is er geen enkel probleem. Maar waag het daar niet om hulp in te schakelen van een handlezeres als je relatieproblemen hebt: dát is namelijk een grove wetsovertreding.
  8. Ben je single? Dan kun je het nog wel eens lastig krijgen in Haddon Township, New Jersey. Flirten is daar namelijk strikt verboden.
  9. In West-Virginia dient er toch echt gehuwd te worden. Wie het waagt ongetrouwd samen te wonen, kan doodleuk een jaar achter de tralies vertoeven.

Dit artikel is afkomstig uit VIVA 43-2017. Abonnee worden of een losse editie van VIVA bestellen? Klik hieronder:

Beeld: IStock