Daniel Langeveld: ‘Een flirterige blik vind ik wel lekker’

daniel langeveld

Zijn band (The Medics) knettert aan alle kanten en ook zelf is zanger Daniel Langeveld (29) geen stereotype muzikant. Helemaal niet als het aankomt op sex, drugs en losbol.

Geloof

“Ik had vroeger nooit gedacht dat ik in een interview over sex zou praten. Ik kom uit een lekker christelijk nest. Dat maakt dat je anders naar sex kijkt dan anderen, het blijft wat mysterieuzer en spannender. Denk ik. Mijn ouders waren vrij relaxed. Hoewel we het thuis nooit over sex hadden, had ik niet het idee dat het een groot taboe was. Er is me wel bijgebracht dat sex iets moois is en dat het thuishoort binnen het huwelijk natuurlijk. Daar bleef het bij. Geen tips en tricks. Dat lijkt me ook heel vreemd. Als je ouders je gaan vertellen wat ze lekker vinden. Heel awkward. Ik weet overigens niet of ik mezelf nog als christelijk zie. Ik ben wel gelovig, maar op mijn eigen manier, ik hoor niet bij een kerk.”

Rock-’n-roll

“Ik ga misschien niet heel stereotiep om met met sex, drugs en rock-’nroll. Ik snuif mezelf niet ieder weekend helemaal suf en duik niet met alles wat maar wil het bed in. Maar dat is niet omdat ik zo’n keurige boy ben. Dat wil gewoon zeggen dat ik nadenk over het leven. Ik zou er wel voor kunnen gaan, maar dan zou ik denken: waarom voel je je zo eenzaam dat je dit doet? Ik snap goed dat het helpt. Vrouwen, drugs, drank: het is ideaal als je niet goed in je vel zit. Op korte termijn is het natuurlijk perfect. Weet ik ook. Maar op lange termijn loont het niet. En ik denk dat het wel loont om je af te vragen: waarom heb ik nu de neiging om die uitlaatklep te zoeken? En soms is het helemaal niet zo zwaar. Dan heb je er gewoon zin in. Zo simpel kan het ook zijn.”

Zanger zijn

“Om eerlijk te zijn, ben ik af en toe blind voor de mogelijke uitwerking daarvan op vrouwen. Als ik op het podium sta en ik krijg een flirterige blik, vind ik dat wel lekker. Dan ga ik nog harder, daar krijg ik energie van. Maar na afloop van de show zijn er nooit veel chickies die wat van me willen. Vaak word ik ook verlegen na een optreden. Omdat je dan net alles hebt gegeven. Het voelt naakt of zo.”

TEKST IRIS VANDEMOORTELE | FOTO’S CORNELIE TOLLENS