Dave Mantel (GTST): ‘Ik val altijd een beetje op de rare meisjes’

Eentje in de categorie ‘Te leuk om niet te leren kennen’: acteur Dave Mantel (32). Hij was nog niet weg bij ‘GTST’ of hij harkte een van de hoofdrollen in de nieuwe erotische film ‘De overgave’ binnen.

De meeste mensen kennen je vooral als Menno, de homoseksuele rechercheur uit ‘GTST’. Hoe doe je dat: een homo spelen als je zelf hetero bent? “Voor mij is dat totaal geen issue. Ik heb me er ook nooit ongemakkelijk over gevoeld. Het scheelt dat ik een klik heb met Ferry (Doedens, zijn tegenspeler Lucas in ‘GTST’): de sfeer tussen ons is ontspannen en vertrouwd. De magie die je met een tegenspeler kunt hebben, is niet seksegebonden. Je speelt niet ‘een homo’, je speelt een gelukkig, bang, verliefd of gefrustreerd iemand. Die specifieke emoties kun je als acteur bij jezelf aanboren. Wat het object van die liefde dan is, of wie die emotie oproept, maakt voor mij niet uit.”

Word je nu vaker voor gay aangezien? “Ook voordat ik de rol van Menno speelde, kwam het weleens voor dat een man me probeerde te versieren. Dat beschouw ik alleen maar als een compliment. Ik hoef niet zo nodig van de daken te schreeuwen hoe stoer ik ben.”

Wat vind je belangrijk binnen een relatie? “Je moet tegen elkaar kunnen opkijken, trots zijn op de ander, elkaar blijven verrassen. En heel belangrijk: ik moet verliefd blijven. Als dat gevoel bij mij weg is, dan is er iets mis. Met Annewil ben ik al drie jaar samen, maar die verliefdheid is er nog steeds. We staan nog steeds dagelijks als twee verliefde pubers tegenover elkaar. Qua type val ik altijd een beetje op de rare meisjes. Eigenwijs, met een sterke eigen wil. Die heb ik zelf ook, dus een beetje tegengas is goed voor me.”

 

Wil jij elke week als eerste het interview met een bekende Nederlander lezen? Neem dan een abonnement op VIVA!

BRON: VIVA 35 I INTERVIEW VIVIENNE GROENEWOUD | FOTO’S ANKE VAN DER MEER