De Badjas: Samen koken

column de badjas

Toen ik na een lange relatie weer ging daten, moest ik veel oude gewoontes afleren. Ik was gewend uit eten te gaan, dus zo begon ik ook mijn eerste dates. Hoe stom kon ik zijn. Regelmatig was ik al uitgepraat voordat het eerste gerecht op tafel stond. Daarnaast geloofde ik in een soort van hoffelijkheid door als man de rekening te betalen. Wekelijks een high profile-callgirl bestellen is goedkoper en minder gedoe. Dat kon en moest anders. Dus langzaam maar zeker ontwikkelde ik een vaste routine.

Ik maak, afhankelijk van het type vrouw, een keuze uit vier locaties: een bruine kroeg, een wijnbar, de lobby van een hotel, of een hippe koffietent. Meestal spreek ik af voor een borrel. Als ik merk dat er geen potentie in zit, zeg ik dat ik nog een andere afspraak heb. De mogelijkheid om nog eens af te spreken blijft dan open. Maar ik heb ook de vrijheid om het hierbij te laten. Als het goed voelt, stel ik voor om ‘samen te koken, wijn te drinken, te praten en te dansen in mijn keuken.’

Het menu is altijd hetzelfde: ravioli met sex vooraf

In de supermarkt geef ik haar het idee dat ze meebeslist, maar het menu is verrassend vaak hetzelfde: verse ravioli gevuld met ricotta en spinazie op een bedje van rucola. Opgemaakt met halve cherrytomaatjes en geraspte Parmezaan. Zelfgemaakte soep staat vaak nog in de koelkast. Die serveer ik met room en een blaadje basilicum of koriander. Het is makkelijk, snel en ziet er kleurrijk uit. Met een glas wijn in haar hand selecteert zij een playlist op Spotify, terwijl ik begin met koken. Op haar gemak met haar favoriete muziek, komt ze bij me staan in de keuken. Daar komt het moment dat ik haar glas wijn uit haar hand neem en het achter haar op het keukenblad plaats. Hierdoor komt mijn hele lichaam tegen haar aan te staan. Als wilde dieren ruiken we elkaars geuren, alvorens ik mijn mond naar haar lippen breng.

Terwijl ik het water opzet, stel ik voor even te roken. Dat doe ik niet in de keuken, maar bij het open slaapkamerraam. Met twee glazen wijn loop ik de open trap op naar de vide waar ook mijn bed staat. Ook als ze niet roken, gaan ze toch altijd mee. We passeren het bed en ik neem plaats in een nisje van ongeveer een meter breed. Als ik zit, bied ik haar galant mijn hand en help haar om naast me te gaan zitten. Vanuit het open raam kun je het Centraal Station zien, de passenger-terminal, de Schreierstoren, de Munt en de A’Dam toren.

Het romantische uitzicht, dicht tegen elkaar aan zitten, het lukt bijna altijd. Al vrijend wordt het verlangen groter, maar er is weinig bewegingsruimte. Dan sta ik op, neem haar hand weer en loop naar de rand van het bed. Het water pruttelt terwijl we elkaars naakte lichamen verkennen. Sex is bijna altijd het voorgerecht. Na afloop ga ik, met een handdoek om mijn middel, terug naar de keuken. Naast elkaar aan de grote houten tafel genieten we van haar zelfgekozen ravioli.


De Badjas is een bewust naamloze schrijver uit Amsterdam, die elke week over zijn sexavonturen vertelt.

Lees ook:

Maak kennis met De Badjas: ‘Op sexgebied is iedereen ervaringsdeskundige, alleen schrijf ik het op’
De Badjas: Bekijks 
De Badjas: Nachtcontacten
De Badjas: Respectloos einde
De Badjas: Het potentiële trio
De Badjas: Stil verlangen
De Badjas: Grote druk
De Badjas: Lentedroom
De Badjas: Geen zin
De Badjas: Kosten-batenanalyse
De Badjas: Studentenflat
De Badjas: Er kan nog meer bij
De Badjas: Een vriendendienst – deel 1
De Badjas: Een vriendendienst – deel 2
De Badjas: Gehaaide vrouw
De Badjas: Bitterballen
De Badjas: Verdiende loon
De Badjas: De onderbroek
De Badjas: De postbode