Dennis Weening: ‘Water is geen drank voor in de kroeg’

dennis weening

VIVA drinkt elke week een biertje met een leuke man. Deze week zitten we in De Boterwaag in Den Haag met Dennis Weening (38), presentator van onder andere ‘Bizarre eters’, ‘So you think you can dance’ en ‘Expeditie Robinson’.

GÊNANTE TOESTANDEN

“Als ik nog een beetje brak klink, dan ligt dat aan gisteravond. Ik was in Antwerpen voor de opnames van ‘So you think you can dance’. De juryleden, opnameleiders, crew: het zijn allemaal vrienden geworden. Na een liveshow is het altijd erg gezellig. En wordt het nog weleens erg laat. Vooral bij mij, haha. We hadden eens in België audities toen het Nederlands Elftal moest spelen. Nederland won, en ik wilde niet stoppen met feesten. Ik was blij als een klein kind en ging op straat zitten roeien. Dan zie ik die filmpjes later terug en denk: o, wat erg. Die Belgen hebben natuurlijk al een hekel aan Nederlanders, en dan heb ik weer driedubbel bevestigd waarom (lacht).”

TWEE BIERTJES EN NAAR BED

“Ik trek altijd iedereen mee in mijn enthousiasme. Zie ik dat iemand stiekem een slok water neemt, dan bestel ik meteen een biertje voor hem of haar, want water is geen drank voor in de kroeg. Misschien een beetje kinderachtig, maar ik denk dat het ook komt doordat ik nogal een onrustig type ben. Eigenlijk wil ik dat elke dag legendarisch is, en denk ik: slapen doe je maar als je dood bent. Maar zo werkt het natuurlijk niet. Dus spreek ik steeds vaker met mezelf af: Dennis, twee biertjes en daarna naar bed is óók goed.”

IK HOU VAN JE

“Regelmatig ga ik met een aantal vrienden die ik al járen ken de kroeg in, en dan komen natuurlijk weer de sterke verhalen van vroeger naar boven. Aan het eind van de avond vragen we een plaat van André Hazes aan en hang ik om iedereen heen: ‘Ik hou van je man. Ik hou van je!’ Ik ben super melancholisch als ik gedronken heb. Een goeie vriend noemt dat gepassioneerd, tja misschien is dat het.”

Het hele interview met Dennis lees je in VIVA 17, die nu in de winkel ligt. Hebben? Je bestelt ‘m hier!

Foto: Anke van der Meer