Deze Flappies overleven de kerstdagen wél

konijnen huisdier

Een eigen slaapkamer, knuffelsessies, hooithee… Deze Flappies belanden echt niet op het kerstmenu. Sterker: grote kans dat ze door hun bazen nog eens extra in de watten worden gelegd.

Tekst en beeld Daphne Ponsteen

Josselin Gordijn (24) met Klaas (3): ‘Alle kabels gaan eraan’

img_9044

Liever geen hond of kat?
“We hadden vroeger altijd konijnen in huis, het hoort erbij. Ze bleven zich ook maar vermenigvuldigen. Klaas heeft zelf inmiddels ook twaalf kinderen en acht kleinkinderen.”
Wat is er zo leuk aan Klaas?
“Konijnen hebben het imago van een kinderhuisdier. Als ik mensen vertel dat ik twee konijnen heb, reageren ze verbaasd. Een konijn heeft een sterke wil en je moet ’m goed opvoeden. Het is echt een onbegrepen huisdier.”
Is er ook iets minder leuk?
“Ze knagen álle kabels door, dat zit in hun natuur. Ik heb al drie keer een nieuwe Macbook-lader moeten kopen. Maar mijn liefde voor konijnen zal nooit weggaan.”

Broers Jorn (27) en Niels Lukaszcyk (22) met Wibi (1): ‘Soms laten we ‘m uit. Leuk voor de meisjes’

img_8515

Zo, dat is een flink konijn!
“Een huisgenoot liet op een brakke ochtend een nestje Franse hangoren zien op Marktplaats. We zijn ‘m 
meteen gaan halen, ergens in Brabant. We hebben ons alleen nooit gerealiseerd dat ie zo groot zou worden Hij weegt inmiddels zo’n zeven kilo.”
Wat is er zo leuk aan Wibi?
“Hij is heel zelfstandig. Hij kan traplopen, is zindelijk en komt met ons chillen als ie daar zin in heeft. Soms laten we ‘m uit in het park. Dan stopt iedereen voor een foto. Leuk voor de meisjes.”
Hij is dus one of the guys.
“Het is echt een grote dikzak. We hebben er nog nooit spijt van gehad. Jorn heeft zelfs ‘Wibi’ getatoeëerd op z’n arm. Hij hoort echt bij ons huis.”

Meer Flappies zien die de kerst wél overleven? Check VIVA 50. Het blad ligt nu in de winkel of kan je hieronder bestellen.

»Bestel VIVA online | Klik hier «