DJ’s Coen en Sander: ‘Zonder Sander was ik een braaf jongetje gebleven’

Coen en Sander

VIVA drinkt elke week een drankje met een leuke man. Deze week proosten we met twee: Coen en Sander, die in september hun 12,5-jarig radiohuwelijk vieren.

Tekst: Elle Smolders | Foto’s: Anke van der Meer

Hartje Jordaan, maandagmiddag, twaalf uur. Het perfecte moment om de werkweek af te trappen met een biertje, zou je denken. De heren Coen en Sander kijken iets minder enthousiast. Het is een zwaar weekend geweest. En omdat de heren ook een dagje ouder worden – waarover later meer – beginnen we dus rustig. Met koffie.

Waar kennen jullie elkaar eigenlijk van?

Coen: “We hebben elkaar letterlijk op de radio ontmoet. Sander en ik hadden
ieder ons eigen programma, toen de baas zei: ‘Gaan jullie maar eens samen radio maken.’ Dat is nu twaalf jaar geleden. We zijn pas écht met elkaar gaan praten toen de microfoonschijven opengingen.”
Sander: “Van tevoren hadden we elkaar één keer gesproken. Coen zat in de auto, ik stond ernaast en we hebben door het autoraampje evenveel woorden gewisseld als bij een bestelling bij de McDrive. En toen moest ik me twee weken later melden. Ik kwam binnen, gaf hem een hand en nu zitten we hier.”

Ging het zo makkelijk?

Coen: “Nou ja, nee. Het was voor mij een behoorlijke shock. Ik was een heel nette, gecontroleerde radiomaker die binnen de lijntjes kleurde. Dat kwam niet echt in het vocabulaire van Sander voor.”
Sander: “Ik had niet eens een kleurboek.”
Coen: “Sander zocht meteen de randjes op. Ik heb daardoor wel een tijdje met zweetparels op mijn hoofd in de studio gezeten. Hoe ga ik dit in gódsnaam doen? Maar hij heeft er daarmee ook voor gezorgd dat ik wat meer uit mijn schulp kroop. Zonder Sander was ik een braaf jongetje gebleven.”
Sander: “Ik had energie voor tien. ‘Zo, nu ga ik effe drie uur enorm uit m’n nek lopen ouwehoeren!’ Niks voor Coen, die wilde gewoon rustig een plaatje draaien. Maar er was wel ‘iets’ tussen ons. Coen en ik zijn zó verschillend. We vulden elkaar daardoor heel goed aan.”

Wat zijn die verschillen?

Sander: “Coen is heel evenwichtig. Niet snel gek te krijgen. Als iets tegenzit of spannend is, kan Coen dat heel rustig benaderen. Ik ben impulsief en chaotisch, maar hij is in balans. Daar ben ik wel jaloers op. Ik voel me daar ook prettig bij.”

Het hele interview met Coen en Sander is te lezen in VIVA 15. Je kunt het blad online bestellen of lees het artikel op Blendle.