Doen volgens Debby: 3x met een goed boek op de bank

doen-volgens-debby-boekenweek

Vorig jaar stond ik nog hooggehakt en gekapt op het beruchte Boekenbal naast held Jan Cremer. What a differrence a year makes. Nu ook de Boekenweek is verplaatst, wordt het in plaats daarvan weer een avondje bankhangen. Om toch een beetje in de geest van vorig jaar te blijven… met een goed boek. 

Mijn top drie:

De ondraaglijke lichtheid van het bestaan

In deze moderne klassieker uit 1984 weet schrijver Milan Kundera, de essentie van liefde en seksualiteit subliem te vervlechten met de politieke situatie tijdens de Praagse Lente. Hoewel al bijna veertig jaar oud nog altijd heel erg van nu, omdat Kundera met z’n vooruitziende blik actuele thema’s als het verlies van privacy en wreedheid tegen dieren aanstipt.

Catch & kill

In deze pageturner doet journalist Ronan Farrow uit de doeken hoe hij Hollywoods gevreesde sexual predator Harvey Weinstein ten val wist te brengen. Ronan groeide als zoon van Woody Allen en Mia Farrow ogenschijnlijk op in een gespreid Hollywood-bedje, maar zag daar met eigen ogen de impact van seksueel misbruik. De beschuldigingen van zijn zus Dylan aan het adres van hun vader en de andere schandalen rondom de regisseur zijn vanaf 15 maart via Ziggo te zien in de serie Allen vs Farrow.

Lees ook
Doen volgens Debby: 3x een stevige portie zelfliefde

Lucca

Toen ik vijf jaar geleden deze liefdesroman las, werd achteraf gezien het zaadje voor mijn podcast Over de liefde (check ’m via VIVA.nl) geplant. Grøndahl schetst met precisie en vol sarcasme een bijzonder raak beeld. Een generatie die van de ene in de andere relatie duikt, op zoek naar vervulling en geluk.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief