Domien Verschuuren: ‘Ik dacht: nu ga ik los, nu ga ik neuken. Maar ik bleek daar een sulletje in’

Sinds een halfjaar gaat zijn wekker elke dag om tien voor vier. Een keertje snoozen en dan hup, eruit. 3FM-dj Domien Verschuuren (29) is eigenlijk helemaal geen ochtendmens, maar nam toch het stokje over van Giel Beelen.

Tekst Milou van der Will | Foto’s Anke van der Meer

Hoe is het om een ochtendshow te doen?

“Heel leuk. De sfeer is compleet anders dan in de avond, die ik hiervoor deed. Het is actiever, maar ik moet ervoor waken dat ik niet die hyperactieve dj ben die al vanaf vier uur ’s ochtends wakker is. Als ik terugluister, denk ik soms: wat praat je toch snel.”

Luister je het programma vaak terug?

“Elke dag, in de auto terug naar huis. En dan hoor ik altijd wel iets wat morgen beter moet. Ik stel soms vragen die al een aangekleed antwoord zijn, bijvoorbeeld. Irritant.”

Een maand of wat geleden leverde je op maandag tijdens je ochtendshow je telefoon in voor een week zonder smartphone. Waarom?

“Het is een verslaving, ik ben altijd met dat ding in de weer. Het voelt alsof die telefoon me gijzelt en daar wilde ik vanaf. Dan had ik een nieuw seizoen House of cards gekeken, maar effectief maar de helft gezien omdat ik tussendoor steeds Snapchat zit te checken.”

Hoe was het leven zonder?

“Nogal onhandig. Ik ging naar een concert en kon de mensen met wie ik had afgesproken niet vinden. Normaal stuur je dan een appje, nu moest ik op zoek door die zaal. Er bleek niet veel over van mijn ‘natuurlijke overlevingsmechanisme’. Het doel was om na die week minder afhankelijk te zijn van mijn telefoon en bijvoorbeeld een serie te kunnen kijken zonder steeds afgeleid te zijn. Dat heb ik geloof ik een dag volgehouden. Ik kan het gewoon niet laten. Maar goed, van het roken kom je ook niet zomaar af. Het verschil is dat ik het nu doorheb.”

Wat is het geheim van jouw relatie met Caroline?

“Zij. Ieder ander meisje was al lang weggerend. Ik kan verschrikkelijk met mezelf bezig zijn. En driftig zijn. En onredelijk. Vorige week nog. We moesten op een bepaalde tijd weg, stond zij netjes klaar, wilde ik nog iets afmaken. Toen ik tien minuten later weg wilde, was zij even iets anders aan het doen. Ging ik op haar katten dat we te laat kwamen. Ja, dat leidde tot een incidentje.”

Jullie zijn 3 maanden uit elkaar geweest, hoe was dat, om na zo lang weer alleen te zijn?

“Ik dacht: nu ga ik los hoor, nu ga ik neuken jongen, potverdomme daar gaan we. Maar ik bleek daarin een sulletje. Ik dacht dat ik mezelf beperkte door haar. Ze was bezig met afstuderen en dat vond ik te lang duren. Ik vond mezelf – ja heb je die narcist weer – de grote superster die in het Glazen Huis had gezeten en als een raket ging.”

Wanneer wist je dat je haar terug wilde?

“Ik wilde alles met haar delen. Zat ik dronken in een taxi op Terschelling, wilde ik haar bellen. Ik miste haar. En ik besefte hoe onredelijk ik was. Ik vond dat zij stilstond, terwijl ze keihard bezig was met afstuderen. Nu heeft ze een killerbaan als managing editor bij een vrouwenblad. Ik was te veel met mezelf bezig en had geen oog voor wat ik had.”

Wie

Domien Verschuuren (29)
Presenteert de ochtendshow voor BNN op NPO 3FM van zes tot negen
Woont in Utrecht met vriendin Caroline en poes Decibel
Ook te volgen via z’n eigen vlog ‘Dit was Domien’ en op social media
Droomt van net zo legendarisch worden als Stenders, Evers en Beelen

Het hele interview met Domien lees je in VIVA 26. Het nummer ligt van woensdag 28 t/m dinsdag 4 juli in de winkel of kan je hieronder online bestellen. Het artikel is ook te lezen op Blendle.

»Bestel VIVA online | Klik hier «