Douwe Bob: ‘Ik heb een heel leuke dronk’

douwe bob

VIVA drinkt elke week een drankje met een leuke man. Deze week: singer-songwriter Douwe Bob (22), die nét z’n nieuwe single ‘Pass it on’ heeft uitgebracht en in mei begint aan z’n nieuwe clubtour.

Het is 15 uur en we zitten aan de drank.

“Ja, dat is wel vroeg. Ook omdat het moeilijk is om te stoppen als ik eenmaal begin. Dan zit je erin, weet je. Drinken doe ik met vrienden. In de zomer, ’s avonds. Dan pakken we een Vondelparkje, nemen muziek mee en gaan ervoor.”
Wat drink je dan?
“Normaal gesproken bier. Maar uh, ik ben op dieet.”
Nee!
“Ja, dus ik drink alleen nog rode wijn. Het scheelt niet veel qua calorieën, maar het gaat om koolhydraten. Ik eet sinds een paar weken geen brood, aardappelen en meer van zulke dingen.”
Wie heeft dat bedacht?
“De spiegel heeft het bedacht! Ik keek erin en dacht: nou, er moet wat af. En ook: the camera adds ten pounds. Dus als ik binnenkort weer aan tafel zit bij ‘De wereld draait door’, wil ik er strakker uitzien. Maar ik hou óók van een feestje en heb hier op m’n zolder m’n eigen kroeg. Soms zitten we met vijf man en soms met vijftig. Het past altijd. Dan gaan we poolen, veel plaatjes draaien, lekker lachen, feesten, muziek maken. En drinken, ja. Ik heb m’n periodes. Als m’n agenda en privéleven het toelaten, dan mag het. Maar ik word niet straalbezopen, dat vind ik helemaal niks. Ik heb een heel leuke dronk.”

Drink je vóór een optreden?

“Ja, maar niet meer dan normaal. Na de soundcheck heb je vaak een paar uur niks te doen, dus dan pakken we een biertje. Ik zal nooit dronken of aangeschoten op een podium staan, dat gaat tegen alles in waar ik voor sta. Sommige mensen worden er beter van, een betere gitarist of een betere zanger, maar ik word er een stuk slechter van. Alles wordt afgestompt door alcohol: alle scherpe randen gaan eraf, en die zijn nu juist zo tof met muziek maken.”

Het hele interview lees je in VIVA 20. Koop ‘m in de winkel of bestel ‘m hier!
Foto’s: Sjoerd Geuke