Esmée van Kampen over haar figuur, jeugd en carrière

Esmee van kampen

We kennen Esmée van Kampen (25) onder andere uit de film Loft en door haar rol in de Plus-reclames. Deze zomer staat ze in het Circustheater als non in de musical Sister Act. Esmée sprak openlijk met VIVA over haar onzekerheden, carrière en meer.

Populair kind

Esmée is haar hele leven al steviger geweest. “Ik weet dat mijn moeder zich zorgen maakte. Zich ook schuldig heeft gevoeld. Ze is jeugdarts, zet zich in voor een campagne om kinderen te laten bewegen en dan heeft ze zelf kinderen die te zwaar zijn. Ze voelde zich verantwoordelijk voor ons figuur, zei ze een paar jaar geleden. Maar ik heb haar nooit iets kwalijk genomen”, vertelt de musicalster.

“Dat mij niets werd ontzegd, daar ben ik juist blij om. Ik mocht kind zijn en daar horen ook lekkere dingen bij, vind ik. Daarbij vond ik het geen probleem steviger te zijn, omdat ik nooit anders ben behandeld. Op school ook niet. Ik behoorde tot de populaire groep. Misschien komt dat omdat ik me niet schaamde. Ik had geen rem”, aldus Esmée.

Dik of dun

“De laatste tijd weet ik soms niet of ik dun moet zijn of dik moet blijven. Mijn postuur heeft qua werk z’n voordelen. Ik heb werkelijk de vetste rollen aan mijn figuur te danken. In de musicalwereld is er namelijk maar een poel van twintig vrouwen die dik en grappig zijn, dus de concurrentie die ik heb, is minder dan dat ik een latje zou zijn.”

“Aan de andere kant is het ook lastig om als vol persoon een podium te krijgen. Er is minder vraag naar. Ze willen toch naar iets moois kijken. En ik lig niet op het stapeltje mooie meisjes. Ik lig op de stapel dik en grappig. Daar heb ik op het werk geen moeite mee, maar privé is het niet altijd leuk. Diep in mijn hart wil ik niet dik gevonden worden. Ook ik wil kunnen fietsen zonder rood aan te lopen. Ik wil bovenbenen die niet tegen elkaar schuren. Kleding passen die iedereen past. Of mannen krijgen die nu niet op mij vallen. Ik weet zeker dat dat makkelijker is als ik dunner zou zijn”, vertelt Esmée openhartig.

Lees het volledige interview in Viva 26 die vanaf woensdag 19 juni in de winkels ligt.