Fajah Lourens: ‘Mensen verwachten nu dat mijn lijf er altijd perfect uitziet’

fajah lourens

Als iemand weet wat buiten adem zijn betekent, is het Fajah Lourens (35) wel. Ze racet door het leven als dj, producer én fitgirl. Ze schreef zelfs een boek over haar actieve lifestyle: ‘Killerbody dieet’. Al heeft ze privé juist rust gevonden. ‘Ik wilde altijd meer, terwijl ik nu ook stil kan staan en blij ben met mijn carrière.’

Tekst: Jill Waas | Foto’s: Hüsne Afsar

Je boek voert al weken de bestsellerlijsten aan. Had je verwacht dat het zo’n hit zou worden?

“Ik had niet gedacht dat ‘Killerbody dieet’ op één zou binnenkomen, maar ik had wel verwacht dat het een succes zou worden. Iedereen wil afvallen in Nederland, alle vrouwen willen wel vijf kilo kwijt, en in mijn boek staat heel uitgebreid hoe je dat voor elkaar kunt krijgen. Van een dieetplan tot sportoefeningen, maar ook tips over hoe je gezond kunt eten op vakantie, boodschappenlijstjes en manieren om jezelf gemotiveerd te houden. Ik heb eigenlijk aan alles gedacht.”

Geeft het ook druk om altijd maar in shape te moeten zijn?

“Ja, behoorlijk. Ik ga altijd maar door, omdat ik denk: ik kan mijn volgers nu niet laten zitten. Als ik stop met sporten en gezond eten, stopt heel Nederland. Mensen verwachten nu ook dat mijn lijf er altijd perfect uitziet, wat echt niet zo is. Op dit moment ben ik drie kilo zwaarder omdat ik te druk ben om mijn eten vooraf voor te bereiden en dan sneller naar koolhydraten grijp. Maar ik weet ook dat als ik drie weken oplet, het weer allemaal strak is.”

Voel jij je schuldig als je een stuk cheesecake eet?

“Als ik heel goed bezig ben met eten en sporten en ik heb mijn ‘cheatday’, dan eet ik met alle liefde die cheesecake. Maar doe ik het op andere dagen, dan voel ik me wel schuldig, ja. Ik denk dat de meeste vrouwen daar wel last van hebben.”

Druk, druk, druk is de meest gehoorde smoes om niet te sporten. Daar ben jij het vast niet mee eens?

“Nee, sporten is geen kwestie van tijd, maar van prioriteit. Ik sta om half zeven op, zodat ik van zeven tot acht kan sporten en om negen uur op kantoor kan zijn. Mensen reageren soms van: ‘Als ik geen baan had, zou ik ook zo’n lichaam hebben’, maar die weten niet half hoe druk ik ben. Mykillerbodymotivation is een heel bedrijf geworden dat ik moet aansturen. Daarnaast ben ik dus dj, maak ik eigen muziek en zit ik midden in een zomertour waarbij ik van Curaçao tot Spanje reis. Ik ben bezig met mijn tweede boek en ben ook nog moeder van twee kinderen, die grotendeels bij mij wonen. Ja, ik ben dus ook druk, maar tijd voor sporten moet je maken. En als je dat niet wilt, kun je ervoor kiezen minder te eten: tachtig procent draait om voeding.”

Het hele interview met Fajah Lourens lees je in VIVA 27. Het blad kun je hier online bestellen.