Fleurs column: Outside the box

Fleurs column

Het is maar goed dat de vakantietijd voorbij is, want ik begon in toenemende mate aanstoot te nemen aan al die uitgeruste, diepgebronsde koppen om me heen. Die het allemaal zo heerlijk en fijn gehad hebben, terwijl ik almaar vlijtig doortikte ter lering ende vermaeck van het handjevol lezers dat het níet te druk had met keren, smeren en dineren.

Maar het is jullie allemaal van harte gegund natuurlijk, zo bitter ben ik nou ook weer niet, en bovendien is mijn wraak zoet. Want tegen de tijd dat de meeste mensen zich net lekker in hun herfstdepressie wentelen, ga ook ik eens op vakantie. Naar Taiwan.

Dat is heel leuk, op vakantie gaan naar Taiwan, want dan kun je tegen iedereen zeggen dat je op vakantie gaat naar Taiwan.

“Wat? Taiwan?” zegt tot nu toe iedereen dan terug. Waarna er zo’n lekker blasé gevoel komt opzetten dat de eerste hipster die besloot een racefiets aan een bakstenen muur te hangen, ook gevoeld moet hebben. Zo van: zie mij eens even lekker outside the box gaan, om die gebaande paden heen slalommen. Jaha, nou jij weer met je Ibiza. Waar, laten we eerlijk zijn, te veel huwende BN’ers en overig proletenvolk komt om er nog echt toe te doen. Dus nee, ik dacht: Taiwan, weer eens een ander eiland, nietwaar? ‘De toeristisch onontdekte parel van het verre oosten’ noemt men het ook wel, wist je dat? Nee? Ja, ik dus wel.

Dit zijn natuurlijk dingen die ik niet hardop zeg, want ik bén helemaal niet blasé, laat staan hip. Maar dat neemt niet weg dat het echt leuk is om te zeggen dat je op vakantie gaat naar Taiwan. Vooral omdat iedereen daarna zegt: “Waarom Taiwan?”

“Nou,” kan ik dan antwoorden. “Ze hebben er een Batmanhotel.”

Want daar begon het mee. Zo gaat dat als je een Kameel in je leven hebt die, ondanks zijn respectabele leeftijd en carrière buiten de misdaadbestrijding, nog altijd Batman is in het diepst van zijn gedachten.

Ik reageerde dan ook blij vertederd toen hij op mijn timeline foto’s van het Batmanhotel plaatste. Zijn jongensdroom, die zomaar kon uitkomen in Taipei, Taiwan.

“Ze hebben er vast ook een batkuip!” schreef hij. “En een bathanddoek!” tikte ik. Zo gingen wij een tijdje voort (“Batslippers!” “Batschuim!” “Een dekbat!”), kwam er Google (Parel van het verre Oosten! Top 20 ultieme vakantiebestemmingen volgens ‘National Geographic’!) en een ‘Lonely Planet’ (Marble-walled gorges! Tropical forests! Folk traditions! Night market scene! Gourmet cuisine!) bij en toen was het ineens volkomen duidelijk dat we naar Taiwan gingen.

Van keren en smeren zal niet al te veel komen, aangezien er gefietst en gehiked gaat worden – en God mag weten waar de Kameel me nog meer inluist als we eenmaal daar zijn. Maar met dat dineren zit het wel goed, want ik zit me niet voor niets al maanden te verlustigen aan foto’s op Taiwanese foodblogs.

Wel jammer dat ik nog twee maanden moet wachten voordat we gaan. Daarom ga ik morgen ook nog heel even naar Ibiza. Zo blasé ben ik dan ook wel weer. Sorry.

Fleur Meijer, VIVA redacteur
fleur.meijer@sanoma.com
Twitter: @lafleurfatale

Elke week lees je Fleurs column in VIVA. Online bestellen kan hier.