Fok de hokjes!

fok de hokjes

Grote borsten? Stoeipoes. Hoofddoek? Onderdrukt. Gehandicapt? Zielepoot. We doen het allemaal: mensen in een hokje stoppen. En dat moet maar eens afgelopen zijn. Dat vinden wij én dat vinden deze stoere vrouwen die korte metten maken met hun labels.

Dus dit ben ik? Dacht het niet!

WIE Zarayda Groenhart (31, presentatrice en oprichter van thewhygirl.com) LABEL Bitch. Omdat ze durft te zeggen wat ze wil. “Op het Televiziergala heb ik ooit gezegd dat ik John de Mol-achtige ambities heb. Nou, daar werd ik me toch op afgerekend. Ik kreeg brieven, mails, tweets: ‘Bitch, wie denk je wel niet dat je bent?’ Maar waarom is het bitchy om te zeggen dat je dromen hebt?”

WIE Kim Kötter (31, model, presentatrice en directeur Miss Nederland-organisatie) LABEL Dom blondje, want álle modellen zijn dom. “Als model ben je niet bijster intelligent, want: je hoeft toch alleen maar mooi te zijn? Dat heb ik regelmatig gehoord. Maar wat is intelligentie? Dat je een universitaire studie hebt afgerond? Of weet wie alle ministers zijn? Boeien. Voor mij is iemand intelligent als diegene met alle soorten mensen, van diverse niveaus, kan communiceren.”

WIE Marloes de Krom (29, ‘videobutler’ bij Imotions) LABEL Pot. “Pot!’ ‘Manwijf!’ Opmerkingen die ik regelmatig naar mijn hoofd krijg geslingerd. Oh, en: ‘Waar is je tuinbroek?’ Vanwege mijn korte koppie en comfortabele outfits gaat iedereen ervan uit dat ik op vrouwen val. Ik ben die gesprekken zó zat.”

Ben jij ook he-le-maal klaar met het hokjesdenken? Deel dan het #fokdehokjes-manifest en bekijk het backstagefilmpje van de #fokdehokjes-fotoshoot, waarin we de labels van ons afrukken. Letterlijk. Want: fok de hokjes! Niemand is perfect. Gelukkig niet.

Bron: VIVA 14
Beeld: Hüsne Afsar