Forumfoodie deelt haar favorieten én recept uit eigen keuken

Wie voor één week onze chef food moest zijn? No doubt: forummer Mylene_Valerie. Zij werd massaal verkozen tot forumfoodie. Daarom: een recept uit eigen keuken én haar favorieten.

Forumnaam: Mylene_Valerie
Op het VIVA-forum: Ruim twaalf jaar. “Het begon toen ik zelf een beetje in de knoop zat. Heel voorzichtig heb ik een topic geopend. Het forum bleek een warm bad. Je kunt altijd je hart luchten of een beetje kletsen, maar ook om oplossingen vragen. En ik kan er mijn passie voor eten delen. We wisselen recepten uit en helpen elkaar. Ik probeer ook iets van mijn enthousiasme over te brengen op andere forummers. Een menu samenstellen, hapjes voor verjaardagen maken: ik denk graag mee. Zo heb ik weleens de complete catering verzorgd voor een andere forummer. En vorig jaar kerst hebben we een kerstpakket gemaakt voor een forumvriendin in nood. Zij en haar kind hadden geen geld om kerst te vieren.” 

Recept

“Deze rollade kan als voorgerecht geserveerd worden, maar is met wat extra aardappelmengsel en groenten ook een goed hoofdgerecht. Variatietip: lam of kip in plaats van varkensvlees.”

Voor 4 personen:

Verwarm de oven voor op 180 °C. Wrijf een varkensrollade in met peper en zout en braad ’m kort aan in een koekenpan. Smeer de rollade rondom in met honing en mosterd en leg hem in een braadslee. Voeg het braadvocht toe en schuif het vlees in de oven. De garingstijd hangt af van de hoeveelheid vlees: bij één kilo duurt het ongeveer een uur. Of gebruik een oventhermometer: als de kern rond de zeventig graden is, is hij klaar. Laat na het bakken het vlees even rusten. Snij voor de garnering een paprika (of rode peper) in blokjes en bak die met een sjalotje even aan. Schil en snij een paar vastkokende aardappels in kleine blokjes en kook ze beetgaar. Doe bij de paprika. Snij de rollade in dikke plakken van vijf centimeter en serveer met het aardappelmengsel en een lichte kerriesaus van olie, azijn, kerrie, peper en zout, wat mosterd en verse bladpeterselie of koriander. Voor extra frisheid: voeg stukjes verse ananas toe.

Keukentool

“Een goede messenset is onmisbaar. Het is toch zonde als je al je eten maar een beetje bij elkaar aan het harken bent. Ik kan niet zonder!” 

Hotspot

“La Caverne in Valkenburg. Je bruncht er op zondag in de grotten, aangekleed met honderden kaarsen en een open haard. Je wordt verwelkomd met champagne en kunt er lekker lang tafelen, om over het eten nog maar te zwijgen. Geweldig om je partner mee naartoe te slepen dus.” lacaverne.nl 

Kruidenvrouwtje

“Een favoriet ingrediënt? Dat zijn er zo veel. Ik ben een echt kruidenmens: een gerecht hoeft niet per se pittig te zijn, maar wel goed op smaak. Op munt na ben ik gek op alle kruiden en ik gebruik het liefst verse. Wat bij mij áltijd in het keukenkastje staat: een volle pepermolen, roze Himalayazout, knoflook en sjalotjes.”