Frederik Brom: ‘Uitgaan had één doel: een meisje versieren’

Frederik Brom

VIVA drinkt elke week een biertje met een leuke man. Deze week zitten we aan de bar met acteur Frederik Brom (40), die vanaf 11 juni op de planken staat met de theatervoorstelling ‘Terug naar toen’.

Lijk je op de praatjesmaker die we kennen van je rollen?

“Dat imago heb ik wel, inderdaad. Ik heb lange tijd in het bakje ‘snelle jongens’ gezeten. Maar ik ben gevoeliger dan mensen denken. Zo’n womanizer ben ik ook niet, haha. Allemaal vooroordelen!”

Niet of niet meer?

“Oké, niet méér. Voor ik Nienke (Römer, red.) leerde kennen op mijn 28e, ben ik wel behoorlijk losgegaan. Het ging me gemakkelijk af, zullen we maar zeggen. Uitgaan had ook maar één doel: een meisje versieren. Nu zou ik niet meer weten waar ik moet beginnen. Hoe versier je tegenwoordig een vrouw?! Misschien ga ik daarom ook niet meer zo vaak naar de kroeg. Wat moet ik er doen?”

Een biertje drinken?

“Ouwehoeren en biertjes drinken is leuk, maar na een bepaald tijdstip is de kroeg toch voornamelijk bedoeld om te flirten. En aangezien ik dat niet meer wil omdat ik getrouwd ben en ook getrouwd wil blijven, heeft het café zijn doel voor mij een beetje verloren. Denk ik weleens: wat dóe ik hier eigenlijk? Sta je daar, om twee uur ’s nachts, lam aan de bar met een vrouw te praten. Dat is gewoon een doodlopende straat inlopen. Een ezel een wortel voor zijn mond houden. Zelfkwelling! Dan ga ik liever een avondje tafelen met vrienden.”

Doe je dat vaak?

“Te weinig, eigenlijk. We zijn allemaal zo druk met ons eigen leven. Een spontaan avondje bieren zit er niet meer in. Dat moet vakkundig worden gepland en dat komt er vaak niet van. Met één vriendengroep ga ik elk jaar nog een weekend golfen. Nou ja, ongecompliceerd bier drinken en de volgende dag met een spijker in je kop een balletje slaan. Een ander oud vriendengroepje dreigt te verwateren. Dat knaagt wel een beetje. We bellen wel, maar gesprekken met bier op zijn toch anders.”

Meer over het (kroeg)leven van Frederik Brom lees je in VIVA 24. Bestel ‘m hier.

Tekst: Elle Smolders
Beeld: Anke van der Meer