Geen serieuze relatie voor Joshua Nolet

joshua nolet

De energieke zanger Joshua Nolet (25) kennen we van de funky band Chef’Special. Binnenkort komt hun nieuwe album ‘Passing through’ uit. VIVA sprak met Joshua, over onder meer de band en – hoe kan het anders, als stoere rocker – vrouwen.

Vluchtig succes
Joshua oogt wat moe bij aanvang van het interview. “Als muzikant leef je grotendeels ‘s nachts, maar een band is ook een bedrijf en dus moet je ook overdag aan de bak. We runnen ons eigen label omdat we graag de controle houden. Dat kost veel tijd, maar het werkt voor ons heel goed. Het verklaart voor een groot deel waarom we succes hebben: we zijn allemaal even betrokken en even verantwoordelijk. We weten precies waar we naartoe willen en hoe we dat willen doen. Tegenwoordig worden bands en artiesten snel groot gemaakt, maar het succes is vluchtig. Kijk maar naar ‘The voice of Holland’: zo kent heel het land je en een paar maanden later hebben mensen alweer genoeg van je. En het label ook. Daar hebben wij geen last van omdat we zelf ons label zijn. Chef’Special zien we als een langetermijninvestering.”

Gefrustreerd
Ook maakte de zanger een lastige tijd door. Zijn vader overleed kort na de diagnose aan kanker. Op het nieuwe album staat een liedje over zijn vader. “Het eerste wat ik na zijn dood wilde, was een mooi liedje over hem schrijven. Dat was heel belangrijk voor me. Maar ik wilde het natuurlijk veel te graag. Ik schreef echt verschrikkelijke, geforceerde dingen doordat ik totaal nog niet op het punt was dat ik het kon laten bezinken. Ik raakte erg gefrustreerd, het móest lukken. Toen besloot ik het te laten rusten tot ik er echt klaar voor was. De nacht voor we in New York de grote studio in gingen om onze liedjes op te nemen, werd ik wakker en schreef ik in no time een klein, oprecht liedje op wat oude akkoorden van onze gitarist. Dat is op de plaat terechtgekomen. Het was erg bevrijdend.”

Naar de kloten
Als populaire en knappe zanger wordt Joshua natuurlijk bestookt met vrouwelijke aandacht. “Ik ging wel eens in op berichtjes van knappe, leuke vrouwen. Ja, dat is makkelijk, maar soms moeilijk te weerstaan. Het wordt wel leeg op den duur. En het beeld dat ik van vrouwen heb, gaat naar de kloten. Dat wil ik niet. Bovendien: niks leuker dan in het echt flirten en veroveren. Daar moet ik het van hebben, want een serieuze relatie is niks voor mij. Dan gaat de lol er vanaf.”

Meer weten over Joshua? In VIVA 7 – die vanaf woensdag 5 februari in de winkels ligt – lees je het gehele interview.

Foto: Sjoerd Geuke