Géza Weisz: ‘Het is opvallend hoe vaak ik geen relatie heb’

Drie vrouwen tegelijk tussen de lakens die hoeft hij niet. Wat dan wel? Tijd om kennis te maken met de echte Géza Weisz.

Tekst: Fleur Baxmeier | Foto’s: Hüsne Afsar

Een medewerkster van Hotel V in Amsterdam begeleidt Géza naar de kamer waar de shoot zal plaatsvinden. “Je boft, want er liggen binnen drie meisjes op je te wachten,” lacht ze voordat ze de deur opent. Het idee hierachter: te weten komen hoe wild Géza wordt van vrouwen, klopt zijn imago met hoe hij echt is? Maar Géza’s gezicht betrekt als hij drie meiden in verregaande staat van ontkleding op bed ziet liggen. “Je zou als man zeggen: ‘Wat leuk,’” legt hij uit. “Toen ik in het vorige seizoen van de serie ‘Bluf’ constant omringd was door halfblote of geheel blote vrouwen, wás dat ook een feest. Maar een interview geef ik als de echte Géza. Dat is toch een verschil.”

De acteur ijsbeert door de ruimte. Belt zijn agent, die bevestigt dat dit idee voor de fotoshoot vooraf met hem is besproken. “Ik wilde gewoon niet cool gaan doen met drie vrouwen om me heen,” zegt Géza een paar uur later tijdens het interview. Grinnikend: “Ik heb er in het echte leven ook geen drie. Nog niet, haha.” Dan serieuzer: “Weet je wat het is? Dit ben ik niet. Of misschien wel, maar dan wil ik dat beeld niet delen. Aan de andere kant ben ik ook een estheet. Als het een mooie foto oplevert, dan hoor je mij niet klagen.”

Ben je bang dat mensen een verkeerde indruk van je krijgen?

“Het is niet zo dat ik helemaal geen womanizer ben. Ik ben best wel een jager. Maar dat imago kleeft ook snel aan je. Ik heb vrienden die in de media voorzichtig zijn met alles wat ze zeggen en doen. Ik ben wat dat betreft vrij open, maar soms denk ik: misschien moet ik leren om iets discreter te zijn.”

Wil je weten of Geza toch met de dames in bed belandde? Het hele interview is te lezen in VIVA 9. Je kunt het blad online bestellen, of lees het artikel op Blendle.