Een gezonde energy boost nodig? Dan is dit recept wat voor jou

Amerika’s meest geliefde chef Martha Stewart verrast in haar nieuwe boek met recepten voor een gezonde energy boost. Op VIVA.nl delen we haar recept voor kokospudding met gegrilde nectarine.

Benodigdheden (voor 2 personen, veganistisch)

60 g havervlokken (niet snelkokend) • 30 g ongezoete, geschaafde kokos • 375 ml water •  250 ml ongezoete amandelmelk • 1/8 tl kaneel •  mespunt zeezout • 2 tl biologische, ongeraffineerde kokosolie • 2 nectarines, ontpit en in partjes • 1 el pure ahornsiroop, plus extra om te serveren (optioneel) • 20 g ongezoete grote kokosvlokken, geroosterd

Zo maak je het

Meng de havervlokken met de geschaafde kokos in een kom met het water. Dek af en zet een nacht in de koelkast. Schep het havervlokmengsel in een middelgrote steelpan. Doe de amandelmelk, kaneel en het zeezout erbij en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat ongeveer 12 minuten afgedekt sudderen tot een romig mengsel. Haal de pan van het vuur, roer door en dek af om warm te houden. Verhit de kokos–olie in een middelgrote koekenpan op middelhoog vuur. Leg de nectarines in de pan en bak ze in 1-2 minuten al roerend goudbruin. Roer de ahornsiroop erdoor. Verdeel de havervlokken over twee kommen en garneer met nectarine en kokosvlokken. Besprenkel eventueel met extra ahornsiroop.

Voedingswaarde per portie: 453 kcal, waarvan 25 g vet (19 g verzadigd vet), 0 mg cholesterol, 50 g koolhydraten, 8 g eiwit, 9 g vezels.

Meer recepten voor een gezonde energy boost lees je in Martha Stewart’s nieuwe boek én in VIVA 5. Deze editie ligt van 31 januari t/m 6 februari in de winkel of kan je hieronder online bestellen.

»BESTEL VIVA ONLINE | KLIK HIER «