Yes! Er ligt een gloednieuwe VIVA 34 in de winkel

Samen sta je sterk is een veelgehoorde uitspraak, maar voor alleen-zijn valt ook een hoop te zeggen. In de nieuwe VIVA 34 vertelt journalist Suus Ruis, solist in hart en nieren, alles over de nieuwe trend die over is gewaaid uit het Verre Oosten. Het Koreaanse ‘honjok’, ofwel de kunst om alleen te leven. 

Suus gaat namelijk elke ochtend wandelenen in het bos of op de hei. Regelmatig krijgt ze privéberichtjes van mensen die zeggen dat ze ‘graag een keer meegaan, wel zo gezellig’. Haar reactie daarop hangt af van hoe goed ze de persoon in kwestie kent. Is het een zeer vage kennis, dan bedankt ze hartelijk voor de suggestie, maar geeft ze aan dat ze graag in haar eentje wandelt. Kent ze iemand beter, dan is ze vaak wat banger om mensen te kwetsen en zegt ze: ‘Ja leuk! Doen we zeker een keer!’ Not. Ze houdt van alleen-zijn, en legt feilloos uit wat daar zo fijn aan is.

Lees ook: 

Yes! De nieuwe VIVA 33 ligt nu in de winkel

Vrouwen met spirit

Van spiritueel business & life coach tot psychologisch astroloog. Leida, Cheyenne, Amber, Stephanie, Floortje en Melissa helpen anderen door op zoek te gaan naar hun kracht. Zweverig nee, spiritueel ja – maar dan wel op een praktische manier.

Sporten, de balans in het nieuwe normaal

Na maanden HIIT-training in de huiskamer met flesjes water en blikken bonen, rondjes rennen heel vroeg in de ochtend om zo min mogelijk mensen in het park tegen te komen en de zoveelste yogales via Zoom, spleet op 1 juli de hemel open. Na hoogoplopende discussies, mochten de sportscholen en yogastudio’s dan tóch open! O, hoe heerlijk om weer te trainen met echte gewichten, aangemoedigd te worden door trainers in levenden lijve en andere mensen te zien. Maar waar staan we nu? Hebben we er nog een beetje zin in, gaan we het volhouden en is het deze keer écht anders?

Web van leugens

Kyra (33) dacht in Marc de man van haar leven te hebben gevonden. Hij was alles waarvan ze droomde. En meer. Véél meer. Want nadat Marc haar ten huwelijk had gevraagd, bleek hij een dubbelleven te leiden. ‘Met mij maakte hij trouwplannen. Met haar zat hij in een ivf-traject.’

Tim Hofman

Interviewen kan programmamaker en presentator Tim Hofman (32) heel goed, maar geïnterviewd worden is een ander verhaal, merkt VIVA’s Milou als zíj de vragen stelt. Of hij zin heeft in dit interview? ‘Ja hoor. Alleen in het kader van Over Mijn Lijk vind ik het soms lastig dat het zo veel over mij gaat. Zolang we dat niet doen, vind ik het niet erg om het erover te hebben.’ Toch vertelt de presentator openhartig over het programma, bekend-zijn, de liefde en zijn toekomstplannen.

Dit en nog veel meer inspirerende verhalen en columns lees je in de nieuwste VIVA 33. Deze editie kun je hier los bestellen, dan hoef je zelf niet naar de winkel.

»BESTEL VIVA ONLINE | KLIK HIER«