Groupon

Ik ben verslaafd aan Groupon. Ik ben een Groupon-groupie. Nee, ik ben een Groupon-junkie. Ik ruil huis, haard, man en kind voor mijn dagelijkse Groupon-shot.
Het begon een jaar geleden toen mijn zus – ook wel: de dealer – me voor 10 euro een ‘skin treatment’ aanbeval. Daarna volgde een fotoboek (hoogglans, hardcover incl. foto-omslag én verzendkosten bij binqy.com voor € 18,40) en was geen houwen meer aan.

Volle agenda
Ik twijfelde nog over duiklessen. Maar een professionele fotoshoot (voor twee personen) incl. make-up en haarstyling en 8 IPL behandelingen bij Medikliniek (definitieve ontharing voor mannen en vrouwen!) – de high tea, de uitgebreide Indonesische rijsttafel, de Sapkuur van de Sapmeesters, online lenzen én een zeldzaam zalige gezichtsbehandeling bij The Wellness Room liet ik mij niet door de neus boren. Inmiddels heb ik mezelf vele honderden euro’s bespaard en zit mijn weekendagenda tot halverwege 2012 vol.

Niemand komt aan mijn Groupon-moment
Volgens mijn echtgenoot, echter, werkt het zo niet. Die zegt dat als ik niks koop, ik ook niks uitgeef en als ik dus iets met korting koop, ik dus eigenlijk niks bespaar, maar geld uitgeef. Maar hij moet zijn mond houden, want niemand komt aan mijn Groupon-moment. Overigens vindt hij het inmiddels ook een briljant concept zeker na onze recente aanvaring met een ‘gewoon etentje’.

Alsnog een succesvolle avond
Ik zal niet zeggen waar het was (Little Buddha op het Leidseplein), maar ik kan je wel zeggen: neem je mijnwerkerslamp mee, want je ziet geen hand voor ogen. Oké, oké, dat is onderdeel van het concept, maar is een karafje – ja: karafje – sake voor € 18,50 dat óók? De tien plakjes sashimi voor € 17,50 waren goed te doen – eerlijk is eerlijk – maar daarna waren we zo gedeprimeerd van de prijzen en de ambiance dat we niet wisten hoe snel we de uitgang – op de tast – moesten vinden. Eenmaal thuis lag er wederom een topdeal van Groupon (*) op me te wachten en werd de avond alsnog een succes.

Viva zoekt: Groupon-groupies
Kan jij ook niet meer zonder je dagelijkse dosis Groupon en reageer jij elke avond vóór 23:59 uur op de topdeal van de dag? Ben jij bijna blut doordat je die laatste €199,- van de maand aan een tweepersoons beautyarrangement hebt uitgegeven? Voor een artikel zoekt Viva vier vrouwelijke Groupon-groupies (25-35). Je wordt professioneel op de foto gezet en vertelt in het blad alles over je verslaving.

Zin in? Mail vóór maandag je naam, leeftijd en een leuke foto van jezelf naar l.samplonius@sanoma-uitgevers.nl en wie weet sta jij in deze productie!

(*) groupon.com biedt dagelijks grote kortingen in De Deal van de Dag aan

CC Foto: Privébezit