Guido Weijers: ‘Ik ben goed in relaties. Ik heb veel geoefend’

guido weijers

VIVA drinkt elke week een drankje met een leuke man. Deze keer gaan we voor een alcoholvrij biertje met cabaretier Guido Weijers, die dit weekend in Ziggo Dome staat met ‘Gabbers’. Ook is hij druk met de voorbereiding van zijn volgende show.

Interview: Elle Smolders | Foto’s: Anke van der Meer

Eenmaal neergestreken op het terras van café ’t Smalle, een oergezellig ons-kent-ons café in hartje Jordaan, komt Guido al snel aangereden op zijn fiets. Het is dinsdagochtend 10 uur, maar een biertje gaat er altijd wel in. Als ondergetekende stiekem alcoholvrij besteld – want: zwanger – is de opluchting van Guido’s gezicht af te lezen. “Doe mij er ook maar eentje.”

Drink je geen alcohol?

“Weinig. Van te veel bier moet ik steeds plassen. Om me lekker te voelen heb ik geen alcohol nodig en voor de smaak doe je me meer plezier met een colaatje.”

Ik las dat je sinds juni vorig jaar in een sabbatical zit. Was dat nodig?

“Nodig niet, fijn wel. Op een gegeven moment was ik alleen nog maar aan het spelen, spelen, spelen. Terwijl ik zo veel méér dingen leuk vind. Als je agenda altijd bomvol zit, kom je daar niet aan toe. En als ik iets doe, doe ik het goed. Ik dacht: ik kan een paar maanden vrij nemen, maar ook gewoon een heel jaar om alle dingen te doen die ik wil doen.”

Even over je vriendin. Waar heb je haar leren kennen?

“In de kroeg. Ik zag haar en dacht: wow! Zij was daar met een man en ik wist niet of ze een stel waren, dus toen ze naar het toilet ging, ben ik een praatje met hem gaan maken. Dan kom ik er snel genoeg achter of ze wat hebben samen, dacht ik. Dat hadden ze niet. Toen ze terug kwam, raakten we in gesprek. Twee dagen later zou ze voor drie weken naar Zanzibar gaan om te kitesurfen. Hallo droomvrouw! Ik heb haar naar Schiphol gebracht en een paar dates later hebben we gezoend.”

In Privé stond ooit dat je slecht bent in relaties…

“Klopt. Nou ja, je kunt ook stellen dat ik goed ben in relaties, want ik heb veel geoefend. Maar ik heb inderdaad maar een paar relaties gehad die écht waren en dat was allemaal de laatste jaren. Daarvoor zei ik altijd: ‘Verwacht niks van mij, ik hou van mijn vrijheid’.”

Het hele interview met Guido lees je in VIVA 25. Het blad kun je hier online bestellen of lees het artikel via Blendle