Guy Clemens: ‘Doorzakken? Dan moet ik een week boeten’

guy clemens

VIVA drinkt elke week een drankje met een leuke man. Deze week: bier en bitterballen met acteur Guy Clemens (34), die nu op de planken staat in de DeLaMar-zomerkomedie ‘Terug naar toen’.

Ben je druk?

“Ja, heel erg. Afgelopen maanden speelde ik in de voorstelling ‘Kunsthart’. Dus ’s avonds spelen, overdag repeteren en tussendoor audities voor andere producties. Ik had er vanmorgen een om negen uur. Daarna: hop, snel doorfietsen om weer te repeteren, want de komende tijd sta ik bijna elke avond in ‘Terug naar toen’ op de planken. Het is heel leuk, maar ook heftig.”

Hoe hou je het vol?

“Door het niet al te lang te doen.”

‘Terug naar toen’ gaat over een groep oud-studenten die tijdens een reünie weer veranderen in de boefjes van toen. Zak jij nog weleens door met oud-studiegenoten?

“Er zijn een aantal mensen van de toneelschool die ik nog veel zie, en met wie ik binnenkort ook op vakantie ga. Maar doorzakken? Nee, niet echt meer. Doe ik dat, dan moet ik serieus een week boeten.”

Je bent 34.

“Haha, erg hè. Maar écht, ik kan niet meer zo veel hebben.”

Dat krijg je met kinderen, zeggen ze dan. Hoe oud is Yves?

“Bijna drie. En naast mijn zoon heb ik ook een bonusdochter van negen: het kindje van mijn vriendin (actrice Rosa Reuten, red.).”

Kun je alcohol minder goed handelen nu je kinderen hebt?

“Ja. Ik hoef niet veel te drinken om me katerig te voelen, want ik ben tegenwoordig áltijd moe. Elke ochtend om zeven uur zijn de kinderen klaarwakker. Is helemaal niet erg, maar als ik dan niet genoeg geslapen heb en de kroeg in ga, ben ik klaar voor de rest van de week. Dan lig ik er helemaal af.”

Baal je ervan of ben je er wel oké mee?

“Moe zijn van te hard werken vind ik niet erg, maar moe zijn van te weinig slaap vind ik vervelend. Daarvan kan ik in de stress schieten, omdat ik dan het gevoel heb dat ik mezelf niet meer onder controle heb. Dat vind ik naar. Slimme rubriek dit trouwens, zeker zo op vrijdagmiddag met bier en zonder eten.”

Meer over Guy lees je in VIVA 28. Het blad ligt nu in de winkels of kun je hier online bestellen!

Tekst: Marloes Teerenstra
Beeld: Anke van der Meer