Gwen van Poorten: “Ineens vinden mensen mijn liefdesleven interessant”

gwen van poorten

Ineens was ze daar: Gwen van Poorten (24), die op BNN The social club presenteert. En, saillant detail: ze is óók het meisje over wie Jett Rebel zijn zoete liefdesliedjes zingt.

“Ik was achtergronddanseres bij Gerard Joling, stond in een klein pakje achter op een gayprideboot, van alles deed ik. Maar ik wilde nog steeds presenteren. Dat ben ik ook gaan doen, ik produceerde en presenteerde programma’s op internet over de dance scene. Verder organiseerde ik grote feesten, waar onder anderen Afrojack en Hardwell draaiden. Tegelijkertijd was ook TMF geïnteresseerd in
mij als presentatrice, maar helaas stopte de zender ermee. Daar was ik wel stuk van. Later bedacht ik voor muziekzender Xite een tv- format: ik ging clubtours organiseren en presenteren. En toen werd afgelopen december mijn agent gebeld door BNN. Ik werd gek, wilde bijna uit het raam springen. Presenteren voor BNN, daar had ik altijd van gedroomd. En toen bleek het ook nog voor ‘De social club’ te zijn, een dagelijks programma met presentatoren tegen wie ik onwijs opkijk, echte tv-makers, een sterrenteam.”

Heb je wel tijd voor de liefde nu?
“Haha! Ja, dat wel. Ik ben verliefd. Maar ik weet nog niet zo goed hoe ik dat moet communiceren naar de buitenwereld. Want ineens vinden mensen mijn liefdesleven interessant, en dat is nieuw voor mij.”

Hoe zit het dan met Jelte Tuinstra, oftewel Jett Rebel, die een liefdesliedje voor je schreef en laatst in een interview vertelde dat nog drie liedjes op zijn aankomende album over jou gaan?
“We hebben het even heel gezellig gehad, maar het was zo kort en vluchtig dat het niet noemenswaardig is. We spreken elkaar ook niet meer. Maar als er liedjes over worden geschreven, drukt iedereen er natuurlijk al snel een stempel op. Als iemand zoiets voor je doet, ben je daarvan onder de indruk. Bovendien had ik niet door dat ik een beetje bekend aan het worden was en iedereen het dus groot nieuws vond.”
Het moet nogal vreemd voor je zijn. “Ja. Maar dat liedje zegt alles over hem, over hoe hij in elkaar zit. Als dat is hoe hij zich voelt, mag ik daar geen oordeel over hebben. Voor hem is het ook gewoon werk. Hij haalt ergens inspiratie uit en maakt er een liedje van. De buitenwereld denkt dat dat allemaal echt is en gebaseerd op wat er is gebeurd. Dat is het dus niet. Ik ben al zo veel verder, heb inmiddels alweer een paar maanden verkering.”
Dan is het vreemd als er nog iemand rondloopt die liedjes over je schrijft. Hoe moet je daarmee omgaan? “Ik hoop dat het leuke liedjes zijn, maar ik heb een vriend en ben heel erg verliefd. En als iemand het nodig vindt om zo in de media zijn liefde te benadrukken, dan ligt dat helemaal bij hem.”

Meer lezen? Het complete interview vind je in VIVA 29, die vanaf woensdag 9 juli in de winkels ligt.
Foto: Rachel Schraven. Tekst: Iris Vandemoortele