Hannah Hoekstra: ‘Als ik een kater heb, ben ik een beetje apathisch. Dat is heel chill’

Als iemand een wilde kerst verdient, is het Hannah Hoekstra (29) wel. Ze sleepte dit jaar een Gouden Kalf voor ‘De Helleveeg’ binnen, won de prijs voor beste  actrice op het Filmfestival van Montréal én  scoorde een rol in Duitsland. Hoe gaat ze het vieren deze feestdagen?

Tekst Jill Waas | Foto’s Natasja Noordervliet

Wildste kerstfeest?

“Eigenlijk bijna elke kerstavond, want na de kerkdienst gaan we meestal naar een club en daar gaat het dak eraf. Kerst kun je beter doortrekken met een kater. Dan heb je de volgende dag ontzettend veel zin in lekker vet eten en kan die ene tante een beetje tegen je aan tetteren, terwijl je denkt: boeien! Als ik een kater heb, ben ik een beetje apathisch. Dat is heel chill.”

Echt heel dronken?

“Mijn ouders gaven met oud en nieuw altijd een feest voor vrienden. Ik was een jaar of tien toen mijn moeder zei: ‘Dit is champagne, je mag wel één slokje proeven, waarschijnlijk vind je het toch niet lekker.’ Vervolgens heb ik uit een soort gulzigheid stiekem alle restjes drank van de gasten opgedronken. Ik heb de hele nacht liggen kotsen.”

Wildste feestoutfit?

“Als we het over kerstpakken hebben, moet je maar even het Gucci-pak googlen dat ik op de première van ‘De Helleveeg’ droeg. Het was groen en glimmend. Ik leek wel een kerstboom, maar vond het helemaal te gek.”

Kalkoen eten met welke celeb?

“Na het zien van Leonardo  DiCaprio’s docu ‘Before the flood’ denk ik dat we allemaal voor vegetarische kalkoen moeten gaan. Maar als ik moet kiezen, ga ik voor een grote tafel met vrienden en familie. En
Beyoncé die kerstliedjes komt zingen. Dan mag ze Jay-Z en Blue Ivy ook meenemen.”

Zoenen om twaalf uur?

“Vroeger deden we aan familiekussen: met zijn allen de hoofden bij elkaar en kussen. Dat wil ik dit jaar wel weer doen. En dan doen Beyoncé en Jay-Z ook gewoon mee.”

Het hele interview lees je in  VIVA 51/52. Het blad ligt nu in de winkel of kan je hieronder online bestellen.

»Bestel VIVA online | Klik hier «

 

Hannah Hoekstra in Helleveeg.