Het is Internationale Vrouwendag! Drie quotes van powervrouwen

Het is Internationale Vrouwendag en dat moeten we vieren! Daarom vandaag drie ijzersterke quotes van iconische vrouwen.

‘Nothing is impossible, when the world itself says I’m impossible’, aldus Audrey Hepburn (1929-1993). Het stijlicoon begon op jonge leeftijd met ballet en belandde in de modewereld. Later werd ze actrice. Nadat haar Oscar won voor de rol in ‘Roman holiday’, lagen de acteerklussen voor het oprapen. De wereld hield van Audrey, en doet dat na haar dood nog steeds.

‘Don’t compromise yourself. You are all you’ve got’, zijn de wijze woorden van Janice Joplin (1943-1970). Ze werd maar 27 jaar oud, maar heeft in die jaren veel indruk gemaakt. Janis bracht met haar bands een heel eigen bluesgeluid en was één van de meest getalenteerde muzikanten uit de jaren ’60.

‘Decide whether or not the goal is worth the risks involved. If it is, stop worrying’, zei de ambitieuze Amelia Earhart (1897-?). Als een van de weinige vrouwen in haar tijd haalde ze haar vliegbrevet. Haar plan was om als eerste vrouw de Grote Oceaan over te vliegen. Tragisch genoeg heeft ze haar eindbestemming nooit bereikt. Wat er is gebeurd, blijft een mysterie.

Meer inspirerende quotes van iconische dames vind je in VIVA 10. Bestel ‘m hier!

Beeld: Getty Images

Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.