Hoofdredacteur Debby: ‘Lang leve de vrouw’

hoofdredacteur Debby

Dankzij de tomeloze inzet van powervrouwen avant la lettre Wilhelmina Drucker en Aletta Jacobs vieren we dit jaar honderd jaar vrouwenkiesrecht. Het was dé mijlpaal van de eerste feministische golf, maar de strijd was daarna nog lang niet gestreden. Zo zijn vrouwen pas sinds 1956 handelingsbekwaam (zodat ze bijvoorbeeld mochten blijven werken nadat ze trouwden) en zijn mannen en vrouwen pas sinds 1974 voor de wet gelijk. Vrijdag 
8 maart is het Internationale Vrouwendag en dat vonden we bij VIVA een mooi moment om eens stil te staan bij de resultaten van de feministische opmars. Want natuurlijk, er is ook anno 2019 nog een hoop werk aan de winkel 
− denk maar aan de loonkloof en #MeToo − maar te midden van de vierde feministische golf is er ook al veel bereikt. In VIVA 10 lees je er alles over.

De steeds sterkere positie van vrouwen zorgt ook op het liefdesvlak voor een opmerkelijke verschuiving. Zo kiezen steeds meer zelfverzekerde dertigersvrouwen tegenwoordig voor een jongere man. Volgens VIVA’s Sarah Sluimer juist omdat die mannen zijn opgegroeid in een wereld waarin mannen het niet meer als vanzelfsprekend voor het zeggen hadden. In tegenstelling tot veel dertigers en veertigers gaan deze groene blaadjes er niet van uit dat de vrouw de boel thuis uiteindelijk toch wel gaat managen. Lees verder over de cougar 2.0 in het magazine. Lang leve de vrouw!

Debby Gerritsen
Hoofdredacteur VIVA

Volg Debby ook op social media:
Instagram | Twitter

Deze editorial is afkomstig uit VIVA 10-2019. Deze editie ligt vanaf 6 maart in de winkel. Je kunt de editie ook hieronder online bestellen.

»BESTEL VIVA ONLINE | KLIK HIER«