Hoofdredacteur Debby: ‘We doen vaak lacherig over social media, maar we zitten er allemaal tot aan de oren in’

debby gerritsen

Wacht, ik ben even een foto op Insta aan het posten. Welk filter is mooier: Amaro of X-Pro II? Zijn deze hashtags leuk? Gepost. Ja sorry, daar ben ik. Wat wilde je zeggen? Ik luister hoor, maar kijk ondertussen ook even hoeveel likes ik al heb. Yes! Weer tien volgers erbij.
Het dwingende ritme van social media. We doen er vaak lacherig over, maar we zitten er allemaal – nou ja, bijna allemaal – tot aan de oren in. 50% van de jongeren is zelfs verslaafd aan social media. En dan is er ook nog een grote groep die er hun brood mee verdient. We moeten dit serieus nemen. Want stel je eens voor: je logt op een dag in op je Instagramaccount en die blijkt leeg te zijn. Je ziet alleen maar staan: account wiped. Hoe voel je je dan? Hoe erg is dit? Het gebeurde Roos-Anne van Dorsten van het bekende Instagramaccount @moderosaofficial (207 K volgers).
Wie in ieder geval weinig last heeft van sociale druk is onze Fleur. Haar credo is: lang leve de luiheid, na mij de zondvloed. De hele dag niks doen, schaamteloos toegeven aan je luiheid. Daar ben ik jaloers op. Want de hele dag op de bank hangen en niets uitvoeren, het lúkt me gewoon niet. Ik voel me er toch schuldig bij. Maar waarom eigenlijk? Fleur Meijer zocht het uit en houdt in VIVA 03 een pleidooi voor de luiheid. Dave von Raven – beroeps-Rotterdammer en frontman van The Kik – hoeven we wat dat betreft niets uit te leggen. Uitslapen is voor hem het nieuwe doorhalen en hij ligt het liefst languit op de bank Help, mijn man is klusser te kijken. Hij heeft z’n eigenzinnige visie op zijn kersverse status als BN’er, stijl én de toekomst van Barbie en Michael. Geef die jongen heel snel een eigen programma, weetjewel.

Debby Gerritsen
Hoofdredacteur VIVA

Deze editorial is afkomstig uit VIVA 3-2018. De editie ligt in de winkel van 17 t/m 23  januari. Je kunt de editie ook hieronder online bestellen.

»BESTEL VIVA ONLINE | KLIK HIER «