Hoofdredacteur Debby: ‘What happens in the bedroom, stays in the bedroom’

debby gerritsen

Stel. Je belandt met een leuke jongen in bed en terwijl jij je gretig op honk drie stort, vraagt je nieuwe vlam: ‘Je doet toch wel anaal, hè?’ Huh, wat?! Deze situatie kreeg VIVA’s vraagbaak Lize deze week binnen in haar mailbox (zie pagina 69 voor Lize’s advies).

Waar komt die rectale fascinatie toch vandaan? Zijn we in de ban van anale seks? Veel vrouwen gruwelen bij het idee alleen al, maar 27 procent van de Nederlandse vrouwen heeft het weleens geprobeerd. Sommigen noemen het zelfs ‘de toegangspoort tot de hemel’. Anale seks lijkt, als we de cijfers moeten geloven, hoe langer hoe meer mainstream. Maar het betreden van de artiesteningang is zeker niet voor iedereen vanzelfsprekend. Het blijft toch een beetje stiekem en verboden. Ach, ieder beestje z’n eigen feestje, toch? Met beleid experimenteren kan ook leuk zijn (blader snel naar pagina 24), en de vuistregel is: what happens in the bedroom, stays in the bedroom.

Die les hebben we dit jaar hopelijk wel geleerd, nadat Patricia Paay begin 2017 door half Nederland aan de schandpaal werd genageld met haar uitgelekte seksfilmpje. Patricia ging door een hel, evenals haar dochter Christina. Maar zij lijkt nu, bijna een jaar na dato, sterker uit de strijd te zijn gekomen. Van het filmpje van haar moeder heeft ze geleerd. ‘Ik moet meer uit de publiciteit blijven. En geen rare shit op mijn telefoon of computer bewaren. Iedereen doet rare dingen, maar leg die dan niet vast,’ zegt Christina tegen VIVA. Christina is dolgelukkig met haar vriendin Shenta en lijkt stabieler dan ooit. Of zoals ze het zelf zegt: ‘Mijn moeder zei altijd dat je je als je ouder wordt minder gaat aantrekken van wat anderen van je vinden. Ze had gelijk.’

Debby Gerritsen
Hoofdredacteur VIVA

Deze editorial is afkomstig uit VIVA 48. De editie ligt in de winkel van 29 november t/m 5 december. Je kunt de editie ook hieronder online bestellen.

»BESTEL VIVA ONLINE | KLIK HIER «