Jack Parow: ‘Ik schrok zó dat ik haar van het bed duwde’

Jack Parow

Jack Parow (32) – die van die gigantische pet en Zuid-Afrikaanse rap – maakt van ’t leven het liefst één groot feest. Nu zijn werk serieuzer wordt, mag het iets minder met de booze en hangovers. VIVA sliep een ochtendje uit met Jack.

Wat was je heftigste ochtend ooit? “Mijn leven heeft lang om twee dingen gedraaid: muziek maken en feesten. Not giving a fuck. Ik ben regelmatig bij vreemden thuis geëindigd. Dat ik ‘s ochtends wakker werd en dacht: where the fuck am I? Inmiddels komen die ochtenden minder vaak voor. Het kan niet meer. En ik wíl het ook niet meer. Mijn werk is een stuk serieuzer geworden.”

Welke nacht vergeet je niet meer? “Dat zijn er vier: de vier nachten na de release van mijn eerste album. Mensen vonden mijn muziek eindelijk goed. Ik zou vier avonden achter elkaar optreden. Heb dus ook vier dagen non-stop gefeest. De laatste avond trad ik op voor het grootste publiek dat ik ooit had gezien. Ik wilde ‘Hallo!’ schreeuwen, maar kotste zo over een box heen. We hebben de show moeten stoppen om een nieuwe te regelen. Gelukkig kon het publiek erom lachen.”

Wat is je grootste bedblunder? “Ik ging eens flink tekeer met een meisje, toen ze haar nagels in mijn rug zette. Ik schrok zo erg dat ik haar een duw gaf waardoor ze achterover van het bed vloog en op de grond viel. Ik schaamde me dood. Maar ze kon erom lachen. Gelukkig had ze niets gebroken.”

Wie is je grootste liefde? “Mijn dochter, Ruby. Een kind krijgen stond niet echt op de agenda, maar het is te gek. Ze is twee en nu al de coolste persoon ter wereld. Iedereen lacht om mijn grappen, behalve zij. Fuck, that’s so cool! En ze is een beetje weird. The odd one out. Dat ben ik ook en dat heeft me gebracht waar ik nu ben.”

Foto: Anke van der Meer Tekst: Elle Smolders