In de blote kont

Kamperen. Je moet er van houden. Ik vind het wel wat hebben. ’s Avonds barbecueën, ’s nachts eerst de muggen mijn tentje uit werken en in slaapvallen bij het geluid van de o zo gezellige krekels.

Om de volgende ochtend in mijn campingsmoking de tentrits te openen met een wc-rolletje in mijn hand. Een muntje voor de douche, iedere dag een berg afwas. Lekker primitief.

Ik kan best een weekje zonder alle luxe van thuis, maar ik sleep wel een volle koffer mee. Afgeladen met kleding voor alle temperaturen. Een lekkere warme trui voor de avond, een bikini voor aan het zwembad, een survivaloutfitje en mijn meest flexibele jurkje voor een avondje uit. Niets meenemen zou me toch zeker een halve dag aan spullen bij elkaar zoeken schelen. Maar ja, zonder kleding ben ik poedelnaakt.

Dan ziet campingbuurman Willem wat voor vlees ik in mijn kuipje heb. En zijn zoontje Frank van 7. En zijn vrouw. En die oude man in dat viezige tentje aan de overkant van het veld. En ik zie hoe zij bedeeld zijn.

Ik snap ook wel dat mensen die op een naturistencamping staan niet de hele dag naar elkaars geslachtsdelen staren, maar toch. Mij lijkt het niets. In mijn blootje van de slaapkamer naar de wc lopen, prima. In de sauna zitten, no problem. Maar naakt badmintonnen, naakt aan de bar zitten, naakt barbecueën en naakt met mijn wc-rolletje over het veld huppelen. Niets voor mij.

Toch schijnen heel veel mensen daar anders over te denken. Nationale Naturisten Vereniging Nederland (NFN) zegt op dit moment 700.000 leden te hebben. En volgens diezelfde vereniging stijgt het aantal naturisten nog steeds.

Iets voor jou, naakt op vakantie? Of hou jij net als ik liever je campingsmoking aan?

CC foto: Jeff Keen