Internationale Vrouwendag: hoe staat het ervoor met de emancipatie?

Donderdag 8 maart is het Internationale Vrouwendag. Het thema dit jaar: mannen en vrouwen zijn overal gelijkwaardig. Maar zijn we dat dan niet al lang? Nope, the fight is still on.

Tekst Anke Laterveer | Foto’s Getty Images

Kun je je voorstellen dat er ooit een tijd was dat we zijn pantoffels klaarzetten als hij thuiskwam van zijn werk? En het een belangrijke dagtaak was om te zorgen dat het eten op tijd voor hem klaarstond? Nee, dan nu. In plaats van ’s avonds verstelwerkjes doen en sokken stoppen, doen we gewoon waar we zin in hebben. We kijken Netflix, gaan naar de sportschool of doen een drankje in de stad. Die man kan best voor zichzelf zorgen. We zijn er dus behoorlijk op vooruit gegaan. Maar zijn we ook écht gelijkwaardig aan mannen?

Voor de wet wel. Maar in de praktijk verdienen we wel degelijk minder, doen we nog steeds veruit het meeste werk in huis en hebben we ook veel vaker te maken met (seksueel) geweld. Op hoge posities in het bedrijfsleven en in de politiek zijn schrikbarend weinig vrouwen te vinden. Hoe dat komt? ‘In elk geval niet doordat vrouwen geen interesse in de politiek hebben,’ zegt Devika Partiman van Stichting Stem op een Vrouw. ‘Ze willen wel, maar het is minder makkelijk dan voor mannen, zeker als ze jong zijn. Ik hoorde bijvoorbeeld van een gemeenteraadslid dat ze eerst vooral veel geflirt moest doorstaan voordat ze echt aan de slag kon. Dat gebeurt mannen niet.’

Zijn we ook écht gelijkwaardig aan mannen?

Minder verdienen, dat gebeurt mannen ook niet. Vrouwen wel. Hoe dat komt? We gaan te rade bij Laura den Dulk, universitair hoofddocent bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit, die onderzoek deed naar de werk-privébalans. ‘Het verschil in inkomen tussen mannen en vrouwen is in Nederland op dit moment 16%. Voornamelijk doordat vrouwen vaker parttime werken dan mannen. En dat komt weer door de vele zorgtaken die vrouwen hebben. Niet alleen voor kinderen, maar ook voor familie. Wat ook meespeelt, is dat werk dat vaker door vrouwen gedaan wordt, zoals zorg en onderwijs, minder betaalt.’ Waarmee maar weer eens wordt bewezen dat hoeveel je verdient lang niet altijd samenhangt met hoe hard je moet werken of hoe belangrijk je werk is. (Vergelijk maar eens wat er gebeurt als een dag lang alle account-managers hun werk neerleggen met als alle verpleegkundigen dat doen.)

De lage lonen geven het werk minder status en minder status zorgt er weer voor dat er minder mannen komen werken, waardoor de lonen laag blijven. Kortom, een vicieuze cirkel. Maar als vrouwen het werk evengoed willen doen, is dat prima toch? Laura: ‘Nou, nee. Het is een probleem dat vrouwen daardoor minder verdienen en dus vaak deels afhankelijk zijn van het inkomen van hun partner. In Nederland zijn vrij veel scheidingen. Als je als vrouw niet genoeg verdient om voor jezelf en vaak ook voor je kinderen te zorgen, beland je op die manier in de armoede.’

Het hele verhaal lees je hieronder op BLENDLE óf in de nieuwste VIVA die nu in de winkels ligt. 

»Lees het hele verhaal verder op BLENDLE «