Nielson: ‘Ik moet ook verleidingen weerstaan’

nielson

VIVA drinkt elke week een drankje met een leuke man. Deze week strikten we zanger Nielson (26), die half maart onverwacht zijn nieuwe album ‘Weet je wat het is’ presenteerde en nu alle festivals plat speelt.

Tekst San van de Ven | Beeld Anke van der Meer

Je wilt heel graag jezelf blijven. Heb je de neiging om naast je schoenen te gaan lopen?

“Nee, ik denk niet dat dat in me zit. Ik vind het ook beláchelijk als mensen me op een voetstuk zetten, daar moet ik dan heel hard om lachen. Toch weet ik: het is een valkuil om zo te denken. Ik vertrouw gewoon heel erg op de groep lieve mensen om me heen; als ik raar ga doen, krijg ik meteen klappen.”

Over raar gesproken: wat is het raarste wat een fan ooit heeft gedaan?

“Ik heb al een paar stringetjes naar mijn kop gehad. Eén keer was het heel erg, ook weer bij ‘De Vrienden van Amstel’. Tijdens het zwaaimoment aan het einde van de avond. Ineens voelde ik zo, plop, iets tegen me aan. Was het een zeiknatte string. Ah man, zo nasty. Ik snap daar niks van.”

Wat vindt je vriendin van dat soort dingen?

“Het doet haar helemaal niets. Daar ben ik ook nooit bang voor geweest. Jaloezie zit gewoon niet in haar.”

Je doet natuurlijk ook niets verkeerd.

“Nee, in principe niet. Maar weet je, een vent is gewoon een vent. Helaas is dat zo. Ik moet ook verleidingen weerstaan, net als iedereen. Verleiding is gewoon een ding. Alleen, dat lukt me al negen jaar, dus ik denk dat de komende negen jaar ook wel goedkomen.”

Dus je houdt daar wel rekening mee?

“Nee, want ik weet zeker dat het nooit gaat gebeuren. Dat kan ik mijn vriendin helemaal niet aandoen, daar is ze veel te leuk voor. Maar je moet niet naïef zijn. Dus als je lekker bier hebt gedronken en je staat met een leuk meisje te praten, dan moet je op het juiste moment weglopen. En dat kan ik heel goed.”


Nielsons videoclip ‘Sexy als ik dans’

Het hele interview met Nielson lees je in VIVA 24. Het blad ligt nu in winkels of kun je hier online bestellen. Je kunt het artikel ook lezen via Blendle.